Doctor Who – 1.01 – Rose (a.k.a Pilot)

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 29, 15:43-kor a(z) Doctor Who,Pilot témába.

doctorwho_101.jpg
Premier:
2005/03/26
Írta: Russell T. Davies
Rendezte: Keith Boak

Rose Tyler egy átlagos lány, aki egy londoni áruházban dolgozik. Egy napon, azonban élete gyökeresen megváltozik, mivel egy megmagyarázhatalan eseménynek lesz szemtanúja. Azonban időközben feltűnik a különös megmentő, aki csak magát Dokinak nevezi. A lány hamar ráeszmél, hogy egy barátra lelt rá személyében, azonban zűrös munkája még őt is elmeglepi, melynek célja: a Föld megmentése!

Megjegyzés: Egy angol remekműről lenne szó! Előtte már tavaly ismerté vált a sorozat, de akkor még nem vettem rá magam a megnézésére, hiszen ha egy 2005-ös sorozatban egy 50-60-as évekbeli telefonfülkével megy az idő- és térutazás, akkor az ember kicsit elgondolkodik, hogy szánjon-e rá 40 percet, vagy ne. A mai napon félre tettem kételyeimet, és milyen jól is tettem ezt!

Egész rész alatt egyszer sem éreztem, úgy, hogy kicsit is unnám. Lehet, hogy kipihent lennék? Nem tudom! Bár az eleje számomra kissé nehezen indult be a történet, de talán, azért is lehet ez, mert én a második rész elejét láttam, amiről az elején azt hittem, hogy az elsőé. Vártam is, hogy mikor fog felrobbanni a Föld, meg hasonló, aztán rá kellett eszmélnem, hogy kisebb időcsúszásban élek! De nem baj, így legalább kerekebb a sztori!

Kétségtelenül Christopher Eccleston az én emberem, ő az aki talán rabul ejti stílusával a nézők sokaságát! Humora kétség kívül egyedi. Jó párszor mosolyogtam is. Gondolok itt arra, mikor Rose-t meglátogatta házában egy véletlen folytán! De a sort még lehetne tovább folytatni, de nem tenném, hiszen akkor lelőnék minden élvezhető részt. Rose barátja is ott volt a toppon, mikor meglátogatták a Doki kereső ürgét, és feszített a kocsijában! Na ott majdnem eldobtam az agyam! Mondom magamban ilyen nem létezik.

A humor mellett talán azok az extra robbanási effektek ütnek a legjobban, ezért meg is jegyezném, hogy ne várjatok még az elején nagy látványt. Mindig tartsuk szemünk előtt a már fent említetteket, azaz 2005-ös sorozatban 50-60-as évekbeli telefonfülke! Nagy így már nem is lesz annyira vészes a látvány.

Kinek ajánlanám? Mindenkinek, aki kicsit is szereti a sci-fi-t, hiszen kötelező darab, még számomra is. Igazi kúltsorozat, és ha netán valaki átmenne fanatistába: ajánlanám neki az elődöt, ami 1966-ban debütált, és jó sok részt megélt! Én személy szerint maradok a friss húsinál. Eddig három évadja adott, és jön a negyedik is szóval hajrá!

This entry has a rating of 3

free web stats