Doctor Who – 1.03 – The Unquiet Dead

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 29, 20:14-kor a(z) Doctor Who témába.

doctorwho_103.jpg
Premier:
2005/04/09
Írta: Mark Gatiss
Rendezte: Euros Lyn

Dokink meg akarja lepni Rose-t. 1960-ba viszi Nápolyba karácsonykor, azonban a számításai kissé felére mennek, és 1969-ben kötnek ki Walesben. Persze ez kicsit sem hatja meg Rose-t. Útjuk során találkoznak Charles Dickens-szel is, aki, karácsony estéjét távol családjától tölti. Éppen egy felolvasóestet tart, amikor különös jelenségnek lesznek szemtanúi az ottaniak. Dokink, Rose, és maga Charles is részt vesz a nyomozásban, melyet a helyi temetkezési vállalkozónál – Mr. Sneed-nél – kezdenek meg…

Megjegyzés: Sokkal jobb, mint az előző, azonban a Pilot részt még sem üti meg. Újabb érdekes sztori. Most a csapat a múltba utazik. Mark Gatiss-nek jár a piros pont. Miért? Mert jó látni, hogy nem egy tökéletes doktort alkotott. Elsőként gondolok, itt arra, amikor mellé címzett az idő- és térutazásban, más részt meg, amikor nem ő általa mentődött meg saját életük, no meg a földieké!

Persze humora most is a helyén volt, amit végig élveztem. A Charles-szel való találkozásuk igen csak jól sikerült: “Rajongója vagyok”! Jó, hogy nem padavant mondott! Az lett volna már az igazán érdekes helyzet. Aztán ott volt a ruhaügy is! Noná, hogy itt is lelepleződött.

A sztori kissé érdekesre sikeredett. Ilyen hullatestbe beköltözős szellemekről még nem igazán hallottam, pedig láttam már pár oldschool sci-fit! Effektek megállták a helyüket. Inkább ilyenek legyenek, mint az első részben történt robbanás!

This entry has a rating of 2

free web stats