Mészárszék a FOX-on

 
Beküldte: tess 2011 May 11, 9:03-kor a(z) Hírek témába.

Május 10. FOX. Mészárszék. Ha kicsit bulvárosan akarunk fogalmazni, akkor kb. így tudnánk jellemezni a csatorna hajnali prezentációját, melynek keretében kiszórta az összes középszerűen teljesítő sorozatát. Értsd úgy, hogy kaszát kapott a Lie to Me, a The Chicago Code, a Human Target, a Traffic Lights és a Breaking In. Durva, főleg hogy mindezt egy nap alatt, az upfronts előtt. És főleg mert nem egy fanfavorit sorozat van közte. Mellesleg lehet áldani az istent, hogy a Fringe pár hete megkapta a 4. évados berendelést, ami sanszos hogy ellenkező esetben itt lenne a listán.

A Traffic Lights akárhogy is vesszük D.O.A. volt már alapból. Sok volt a szenvedés a projekt körül, amit aztán a nézettségi számok is megerősítettek. A premier még 4,58M nézőt vonzott, aztán a 9. részre beütött a mélypont a 2,24M nézővel. A helyzeten persze az American Idol-os felvezetés sem segített, ami anno 7,3M hozott csak, hogy aztán nélküle a következő héten tovább folytassa a lejtmenetet.

Ugyancsak kasza lett Christian Slater 3. sorozata a Breaking In, ami sokak szerint roppant ígéretes koncepciónak tűnt. A premier áprilisban még 9,8M nézőt vonzott, ami a folytatásra erős 7M környékére esett vissza. Sajnos az eredmény itt is csak viszonylagosan jó, elvégre a csökkenő tendencia végig adott volt, másrészről az American Idol mögött ment a cucc, szóval értitek…

Várható volt sajnos a Human Target kaszája is, ami egy kis időre visszahozta az instant guilty pleasure akciót a képernyőre. A premier anno 10,12M néző követte, ami a fináléra a 7,24M-ra esett vissza, de még így is a szezon 48. legjobb eredményét hozta. A csatorna szkeptikus volt, de végül berendelték a folytatást, ami megint csak egy csonka évad lett. A 2. évad premierje sajnos hozta a FOX aggodalmait, elvégre csak 6,59M néző vonzott, ami csak tovább csökkent a 4,69M mélypontig. Persze a fináléra jöttek a korrekt számok, de az American Idol itt is közrejátszott.

Személyes szívfájdalmam a Lie to Me kaszája, de valljuk be időszerű volt. Tim Roth feje felett 3 éven keresztül ott volt a kasza,hát eddig húzta. A pilot 2009-ben még 12,37M nézőt érdekelt és a remek 1. évad 11,06M átlaggal zárt. Aztán jött a 2. évad, ami nagy csalódás lett sokaknak kreatív fronton is, meg persze nézettségi szinten is. Az évad 2. felére pedig fél évet kellett várni. Számszerűsítve a 2. évad végül 7,39M nézőt hozott össze átlagban, ami még belefért egy 3. évados berendelésbe, még ha a csatorna okosan csak 13 részt is kért. A csalódást keltő 5,87M premier aztán a folyamatos zuhanás gyorsan kizárta a „back nine” lehetőségét, az 5,84M átlag nézettség meg a folytatást. Kár érte!

A mészárszék nagy vesztese viszont kétségtelenül Shawn Ryan lett, aki nagyon bebukta azzal, hogy network tv-hez ment a The Chicago Code-dal. A premier 9,43M-t hozott, ami dicséretes. A folytatás erős 7,5M körül ált be, majd jött a törés a fél évad körül és hirtelen 6M alá esett a mutató, amit már a FOX nem tűrt meg. Pedig cefet nagy kritikus kedvenc sorozatról van szó, de sajnos ez a network paletta, itt a nézettség az úr.

Lehet emészteni a történteket, lehet anyázni a FOX-ot megint, de ha jobb a dolgok mögé nézzünk nincs min csodálkozni.


free web stats