Bionic Woman – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2007 October 14, 23:09-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Bionic Woman,Pilot témába.

bionicwoman_101.jpg
Premier:
2007/9/26
Írta: Laeta Kalogridis
Rendezte: Michael Dinner

Jaime Sommers egy átlagosnak mondható nő, aki piszok keményen dolgozik és közben egyedül próbálja nevelni fiatalabb húgát. A sors iróniája folytán viszont egy balesetet szenved, amiben életét veszti. Azonban barátja a biotechnikus Will Anthros megmenti azzal, hogy egy titkos project részesévé teszi. A nő roncsolt szerveit biotechnikai másolatokra cseréli ki, így létrehozva egy élő robotot. Jaime persze nem ért semmit és elmenekül, de ahogy lenni szokott teremtői és az előző alany üldözőbe veszik…

Megjegyzés: Isten igazából nem tudok se többet, se kevesebbet mondani a sorozatról mint hajdanán Kanyecc. Mindenki valami Heroes-hoz hasonló dologra számított, de helyette kaptunk egy Painkiller Jane-t. Ez van emberek! Sokan piszkosul nem erre számítottak, de szerintem az alkotók sem. A Pilot részből összesen 3 verzió készült, a stáb összetétele is folyamatosan változott, de a minőség így sem javult. Pedig az alkotók közt volt David Eick a Battlestar Galactica atyaúristene is.

Mint már említettünk egy remakeről van szó a sorozat esetében, ami hajdanán 3 évadot élt meg és mérhetetlen sikereket. Erre viszont most roppant kevés esély van. Anno egy éve a Heroes is piszok lassan melegedett be, de ott bizonyos szinten körvonalazódott a jövő. Itt ellenben semmi sincs. Példának okáért a titokzatos idegen meg a szökevény az ki az isten? Telis-tele van a történet lyukakkal, melyek a kapkodás és az összecsapás érdemei. Túl felületes lett a munka sajnos, aminek viszont mi isszuk meg az árát.

A karakterek sem éppen valami nagy eresztések, pedig a stáblistával ez esetben sincs probléma. A fél BSG itt van, de hogy minek azt már nem tudom. Katee Stackhoff ismét keménykedik, de sajnos azt kell mondanom meg sem közelíti Starbuck karakterét. Michelle Ryan sem tündököl, holott a Jekyll-ben igen is a toppon volt. Ott volt tehetsége és szépsége is, de itt nincs! Nyers ezt így leírni de hát ez az igazság. A színész játéka kimerül a megrémülők és az enyhén vagány vagyok arcokban. Szánalmas, pedig mekkora tehetségnek tartottam.

És pont ez mondható el a megvalósításról is. Akció jeleneteknek dögivel kéne lenniük, de sajnos nincsenek. Ami van az meg egyenesen gyalázatos. Mért van az, hogy éppen csak a drótokat nem lehet látni. A koreográfia csapnivaló csak úgy, mint a fényképezés. Persze van pár jelenet, ahol próbáltak beújítani, de az összképet figyelembe véve inkább csak mosolyogni tudok rajta. Sokak szerint a zene viszont igen is ott volt a toppon, de én ezzel is vitatkoznék. A teljes track list ugyanis csupán két számból állt:

“Breathe Me” by Sia
“Whoo, Alright, Yeah” by The Rapture

Na persze volt aláfestő zene is, de hogy minek azt már nem tudom.

Összességében az NBC nem tudom hova akar kilyukadni ezzel a sorozatával, mivel igen csak leszerepelt nálam. Persze az amiknak minden szar bejön és erre bizonyíték a nézettség is. Én totál buktát jósoltam volna, de hát nem jött be. Miért is? Hát a sorozat nagy mázlija szerintem a pofás marketig és nem más. Erre az NBC is rájött és rögvest meg is emelte az ilyesfajta költségvetést. Ezzel viszont csak hizlalják azt a bizonyos lufit, ami hamarosan ki fog durranni, ha nem történik némi minőségbeli változás.

This entry has a rating of 0.5

free web stats