The Glades – Pilot

 
Beküldte: tess 2011 June 6, 19:48-kor a(z) Pilot,The Glades témába.

Érdekes egy dolog, amikor egy aprócska kábeles adó beáll a nagyok közé és sajátgyártású sorozatokat kezd el adni. Ugye vannak esetek amikor a formula hihetetlen hatékonysággal működik (AMC ugye), de a statisztika nem ezt hozza általában. Utóbbi csoportba tartozik az A&E is, ami jobbára reality fronton mozgott eddig, de aztán hirtelen belecsapott a lecsóba. A The Listener ugye felemás élményt hozott, a The Beast meg Swayze halála miatt búcsúzott. Aztán jött tavaly a The Glades és a megváltás, elvégre a kritikusok is elvoltak vele meg a nézők is. Tegnap meg le is ment a 2. évad premierje. Szóval…

A sorozat középpontjában Jim Longworth áll, aki egy chicago-i zsaru volt hajdanán, mígnem egy összetűzés miatt Floridába nem száműzték. És ennyi kb. a történet, lévén procedural krimivel van dolgunk, igaz annyi pozitívummal, hogy a karakterizációs fajtából.

Éppen ezért fene nagy szerep jut az íróknak, aki szemlátomást igyekeznek a kedvünkben járni, de sajna egy bő negyed óra után leesik a tantusz még a kevésbé szakavatott gurunak is, hogy itt bizony elég rendesen kilóg a lóláb. Az ügy olyan volt amilyen, kár is vele foglalkozni. Roppant mód kimért, néhol vontatott és sikerhajhász, de úgy általánosságban csak szimplán felületes. Oké, a végén csavartak rajta egyet, de hát sok alternatíva nem volt a játszadozásra.

Amúgy pont a finálé miatt aggódom is, elvégre nagyon úgy fest hogy one man show-val lesz dolgunk. Matt Passmore (Underbelly) úgy általánosságban hozta a kellemes közepest, de semmi többet. A karakterrel még barátkoznia kellene, akárcsak az íróknak, akik nagyon nem tudták belőni a sablont. Túl laza lett a figurája, sok-sok elcsépelt beszólással, amin sajnos Passmore sem tud segíteni. Amúgy végig az volt az érzésem, hogy itt Patrick Jane karakterét vették alapul a The Mentalist-ből, és hát kábeles szinten erre futotta.

Mellékszereplők közül nagyon nem lehet kiemelni senkit sem. Egyedül az ápolónő csaj volt a képben, de Kiele Sanchez (Lost, Related) sem volt az a fene nagy maradandó élmény. Eyecandy vonalon igen csak rezeg a léc, a karakterével meg el nem tudom képzelni mit csinálnak. Le a kalappal ha értelmes úton sikerül beleszőniük az íróknak a nyomozásba. Ellenben a vendégszereplő Abby Pivaronas mellett egyszerűen nem lehet elmenni szó nélkül. Az a lazaság, fiatalos szexuális fülledtség és súlyos eyecandy vonal amit képviselt mindenképpen emlékezetes élmény volt. Kár hogy azóta a Jonas-ban fecsérli a tehetségét.

Összegezve tehát a The Glades egy korrekt fércmunka, ami a nyári pangásban korrekt kikapcsolódást nyújthat. Legalábbis a pilot ezt vetíti előre. Kérdés, az írók meddig tudják ezt a szintet tartani, valamint a nézők mikorra unják ezt meg?

This entry has a rating of 3

free web stats