Women’s Murder Club – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2007 October 21, 12:42-kor a(z) Pilot,Women's Murder Club témába.

Azt hiszem a krimi kategória mára már elérte azt a szintet, hogy nehéz újat mutatni. Ezt a tényt, még a Women’s Murder Club sem tudta megcáfolni, pedig aztán valamilyen szinten próbálkozott. Hiába, lehet ötvözni két sorozatot (Szex és New York + mondjuk CSI), azonban meg kell találni a megfelelő mércét is, mivel ha az egyikből túlzottan többet kapunk, mint amennyit várnánk, akkor lehet fogni a fejeket, hogy már megint milyen agyrémet rendeltek be.

womensmurderclub_101.jpg
…És ott kezdődik a probléma, hogy igen csak felére sikerült ez az arány. Ha most visszagondolok a történetre, akkor elsőként csak is Tom-Lindsay kapcsolata ugrik be, no meg a csini szőke – Bernhard – “beköltözzek vagy ne” szituja, ami egy kriminél szerintem másodlagos lenne! Persze rá lehet fogni az egészre, hogy ez sem mellékes, mert még is csak ott van a Szex és New York beütés. Ami igazán rábiflázott nálam, az, az a jelenetsor volt, mikor a csajok, már a hulla körül is magánéleti problémájukkal foglalkoztak. Na ekkor mondtam azt, hogy állj, mert nem holmi pletykás, nyávogós sorozatra vagyok kíváncsi. De hát még is csak csajok szerepelnek benne, és a cím már sok mindent elárul.

A sorozat alapkoncepciója a következő lenne: adott három, majd négy barátnő. Mindegyik más munkakörben mozog otthon. (riporter, boncnok, nyomozó és ügyész) Céljuk egy: megfejtsék a legrafináltabb bűnügyet is. Persze nem a munka az első. Itt jön képbe, a fenti kitérőm. A stílus maradt a régi megszokott: “egy rész, egy ügy”. De amint majd azt lehet látni az első rész végén, bevezetik a folytatást is. Ezt én jó ötletnek tartom. Kicsit a Criminal Minds-ra emlékeztet a következő ügyük, hiszen amint hallhattuk nem ez az első ilyen esetük. De ezt majd a folytatásban taglalnám.

A sok pletyka, nyávogós rész néha az ember agyára tud menni. A szereplőkkel nincs sok bajom. Főként a riporter csaj az, aki igen csak szimpi volt nekem. A többieket lehet hanyagolni. (Nem az én korosztályom, mondhatni) Nem tudom hányan néztek, de a zene, az ami megint csak nem maradt meg bennem. Ez két dolgot eredményezhet: 1) vagy annyira bele olvad a sorozatba, hogy azt már tanítani kellene 2) vagy alig van, és ha van nem is tűnik fel.

Annyi biztos minden esetre, hogy az ABC nem nyűgözött le engem sorozatával, ahhoz képest, hogy milyen szépet hozott a pénteki punnyatagban! És, hogy milyen szépen megtartotta eredményét, a folytatásban is! Nézni, nézni fogom, de lehet, hogy most kicsit hanyagolom, és inkább más vizekre evezek.

Műsoron: Pénteken 21.00-kor az ABC-n

This entry has a rating of 2

free web stats