Újabb HBO-BBC kollaborációk jönnek

 
Beküldte: tess 2011 June 15, 13:00-kor a(z) Hírek témába.

Az HBO és a BBC a jelek szerint korrekt paktumra lépett, elvégre a két nagyhatalom bábáskodása alatt készül két mini sorozat a tervek szerint.

Az első egy 5 részes hiánypótló I. világháborús darab lesz, ami Ford Madox Parade’s End című regényciklusnak az adaptációja. A sorozat Madox 4 regényének a feldolgozása lesz, szóval egy masszív látleletre számíthatunk a ’14 és ’18 közötti világégésből. A forgatókönyvön az Oscar-díjas Tom Stoppard dolgozik, szóval nagyon mellélőni nem fognak a fejesek. A szereplők közt többek közt Benedict Cumberbatch és Rebecca Hall feszít majd, míg a rendezést Susanna White nyerte meg, aki ugye a Generation Kill-ben már bebizonyította rátermettségét. Forgatás ősszel, premier meg valamikor jövőre.

A másik készülő projektben a társ a BBC2 lesz, ahol is Robert Graves I, Claudius című regényéből gyártanának egy mini sorozatot. A dolog pikantériája, hogy a BBC ’76-ban már készített ez adaptációt a regényből, ami aztán Emmy-díjat is kapott. A mostani adaptációról sok hír nincs, de azt rebesgetik, hogy a kreatív agyak közt ott csücsül Anne Thomopoulos és Jane Tranter, akik az HBO-s Rome-ot is elkövették anno.  Maga a történet Claudius császár hatalomra kerüléséről szólna, gondolom jó sok intrikával és erőszakkal nyakon öntve.


free web stats