Burn Notice – Kezdett az 5. évad (de minek?)

 
Beküldte: tess 2011 June 29, 19:02-kor a(z) Burn Notice témába.

Hát ezt is megértük, 4 évad után megint Burn Notice rész néztem. És megint bealudtam rajta kétszer, ez azért szerintem már jelent valamint. Ha mást nem hát azt, hogy Matt Nix sorozata a jelenlegi dráma kínálat leggyengébb koncepciója. Az persze más kérdés, hogy a USA Network presztízsből még mindig ezen lovagol, holott van a csatornának jobb sorozata is.

Viszont a negatív zúzda előtt azt meg kell végre említeni, hogy Westen látszólag visszakapta az állását, vagyis az 5. évad erősen reboot fertály felé halad, ami a fináléban meg is próbáltak belénk sulykolni. És ennyi! Mármint a pozitív éra.

Önmagában a sorozat egy az egyben maradt annál a kaptafánál, amire 4 évvel azelőttről emlékszem. Vagyis a közepesen derekas írói munka cefet gyorsan unalmas és vontatott lesz, ráadásul néhol a logikai bukfenceket sem képesek mellőzni. Ehhez aztán jönnek a Zs-kategóriás akció betétek, amiktől ugye sírni lehet. Oké, minimalista a költségvetés, de hát láttunk már szarból 100 milliós várat is, ide persze nem az kell, de kis odafigyeléssel lehetne emelni a szintet.

Aztán ott vannak a röhejes karakterek és a még röhejes B-vonalas színészek. Jeffrey Donovan egyszerűen életképtelen mint ügyeletes főszereplő, pedig lenne 4 évadnyi tapasztalata ugye. Helyette ugyanazt a kifejezéstelen arcot hozza megint. Tudjátok azt, akit tipikusan az elsők közt lőnek le a B-mozikban. Ellenben még így is ő az isten a többiekkel szemében. Bruce Campbell meg igazán elmehetne már nyugdíjba, a mostani alakítása is egy elbaszott cameonak illett be körülbelül.

Aki meg nekem a feel-good érával jön, no meg a remek poénokkal hát azt szanatóriumba utalnám a majmok mellé. Az itteni forgatókönyv ugyanis csak nyomokban tartalmaz poént és izgalmat, ugyanannyi arányban mint mókustápot vagy Apple részvényt. Ha a feel-good meg itt kezdődik, akkor szerintem valamit nagyon elkentek az Entourage írói mondjuk.

Gondolom összegeznem nem is kell, ez egyenlő volt a nullával. Amikor meg Westen megint nem kapja meg a válaszait egyszerűen csak a turbó rágó jutott az eszembe. Tudjátok amit csak 5 percig volt ízletes, aztán rágós szar lett és inkább kiköptük.

This entry has a rating of 0

free web stats