Weeds – Elstartolt a 7. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2011 July 4, 20:30-kor a(z) Weeds témába.

Three years later.

Visszatért a Weeds. Kapta jócskán a (negatív) kritikát, hogy ez a Weeds már nem az a Weeds, mint hat évaddal ezelőtt. Kérem szépen, azóta a karakterek hatalmas átalakuláson mentek keresztül, így annyit tudok erre csak válaszolni, hogy teljesen igazuk van. Akik anno a kedvenceink voltak, na, azok most is azok, legalábbis többségük, csak éppen csatlakoztak melléjük jó páran. Bővül a kedvenclista, hogy magyarosabban fejezzem ki magam.

Sok spoilert azzal nem árulok el, hogy három évet előre ugrottunk az időben. A készítők éltek a lehetőséggel. Nem álltak le a jelenben. Ez jó hír. Biztosan lesz olyan, aki Nancy zűrős sittbeli életére kíváncsi. Dobtak nekik is egy csontot, hiszen kb. 2 percben láthattuk a túlélési technikáját az anyucinak. Másrészről, nincs olyan se kizárva, hogy az évad közbe ne tűnhetne fel egy-egy régi kóter arc, legyen az jó vagy rossz értelemben. Harmadrészről, ott vannak az álmok, a visszaemlékezések, amivel a „rossz napokat” megint csak a nézők elé lehet tárni. ­– De koránt se hiszem, hogy ilyenekhez nyúlnának.

Ha igazán jók akartak volna lenni, akkor Nancy-t kihagyták a kezdésből. Az első három részből minimum. Aztán jöhetne a kezdő jelentével. Magam ellen beszélek, hiszen biztosan felhoztam volna a cliffhangernek a lezáratlanságát. (Mi történt azután, miután lesittelték, illetve kedves férjével, akinek a keze jó messzire elér?) Igaz, annak se vagyok a híve, hogy mindent lezárjanak belőle, mert ilyent kaptunk. Legtöbb kérdésre, ami félév alatt se ment ki a fejünkből megkaptuk a választ. Pipálhatjuk, mert kerek a sztori.

Az évadnyitást felfoghatjuk egy újabb rebootnak. Hányadik is ez? Ha jól számolok, akkor a harmadik, de mindközül ez lett a legjobb, azaz még se, mert Nancy ott volt. De ha nem… Elidőztem volna Koppenhágában. Jobban elmélyültem volna a másik családtagok életében. Mi történt az alatt az idő alatt? Ki tért jó útra? Valahol érhető az is, miért nem történt meg. Két díszlet közé szorították a dán kiruccanást. Túl gyorsan elintézték. Ez zavar. Kaptunk 1-2 percet az ott létükből szereplőkként, se többet, aztán irány vissza Amerikában.

Az időt jól kihasználták. 20 perc. Rohadt gyorsan elreppent. El is felejtettem, hogy ilyen rövid időtartammal állunk szemben. A következő rész előzetese alapján viszont beigazolódik az, miért is kellett anyucinak visszatérnie olyan gyorsan. 3 év alatt semmit se változott.

A kezdés közepes lett. Se többet, se kevesebbet nem akarok adni neki, mert aranyközéputat eltalálták. Valahol elégedetlenkedem, valahol teljesen elégedett voltam. Előbbiből talán több is volt, mint kevesebb. Ez van, Hagyni kell most kicsit a Weeds-et, mivel hetibe nézhetetlen. Bár mindig azt vallottam, hogy darálva lehet csak. Az új nézőknek üzenem: lehet becsatlakozni a történetbe, mert ilyen téren precízek voltak. Érteni fogja mindenki a tényeket.

 

This entry has a rating of 2

free web stats