Smallville – 7.05 – Action

 
Beküldte: tess 2007 October 31, 11:27-kor a(z) Smallville témába.

smallville_705a.jpg
Premier:
2007/10/25
Írta: Caroline Dries
Rendezte: Mairzee Almas

A Kent birtokon egy képregény adaptációt forgatnak. A forgatásnak viszont egy baleset vet véget, ahol a főszereplő Rachel Davenport majdnem meghal. Clark közbenjárásának köszönhetően a lány túléli a merényletet, de nyilvánvalóan nem ez volt az utolsó próbálkozás. Lois mindenáron felakarja fedni Lex sötét titkát, így folyamatosan a Luthor-ok után kémkedik. Közben Lionel is magához tér valahol az erdőben, ahol is egy idegen nő Marilyn tartja fogva…

Megjegyzés: Nagyon úgy fest a készítők végre magukra találtak és a sorozat kezd kilábalni a pár részen át tartó kreatív űrből. Mostanra sikerült minden főbb történeti szálon felvezetni az évadot és még csak az 5. résznél tartunk. Ez azért nem rossz! Bár azt is figyelembe kell venni, hogy nagy valószínűséggel a két főbb szál nem fog egyszerre mozogni. Magyarán egy darabig a kryptoni szál lesz előtérbe, amit gondolom majd a Luthor-ok váltanak le. Mekkora lenne már ha a két történetet ötvöznék a végére! Bele se merek gondolni mekkora durvulás lenne belőle.

Persze a mostani sztori sem volt semmi, főleg ha belemegyünk a részletekbe. Lionel visszatérése már időszerű volt, szóval ennek igazán örülünk. Azt viszont nagyon nem értettem, hogy ez a nő mégis mi a fenének van itt. Mármint Marilyn. Aztán szép lassan értelmet nyert a történet egyik része. Kiderült hogy a háttérben a hunyó nem más mint Lana. Utoljára hasonló próbálkozást a Buffy 6. évadjában láttam, ahol is az egyik főszereplő Willow lett a főgonosz. Ha ezt a sémát itt sikerül sikerre vinni az maga lenne a gyönyör. A szál még egyenlőre nyitott és hát a bosszú sem rossz motiváló erő. Csak azt tudnánk Lananak mi volt a célja Lionellel.
smallville_705b.jpg
Lionel vissztérése is számos kérdésre ad okot ismételten. Azt már tudjuk nem akarja bántani Lana-t, vagyis akkor megint a kryptoni szálat fogja erősíteni? De mondjuk Luthor is, szóval Lex-szel lesz még pár menete az évad folyamán. Ha már Luthorokról van szó akkor említsük meg Lex-et is. A pali tényleg jó útra tért, hisz nem is tudott semmit Lionel hollétéről. Meg úgy egyébként is segítőkész volt. A készítők igen csak rámentek erre a jófiús pofira, de biztosra veszem tizenegynehány rész múlva mocskosul nagyot fog koppanni az álunk.

Persze a komplexebb történet mellett a burkolásos rész, vagyis a fedő sztori is jól sikerült. Behozták ezt a képregényes témát, aminek hála kaptunk egy valag easter-eggs-et. Itt főleg a fináléra és a köntösre gondolok. Na meg az örök monológra, hogy találjuk már meg a végzetünket. Apró kis szösszenetek tudom, de nagyban hozzájárulnak majd az egységes egészhez. Christina Milian meg szexibb mint valaha és hát ha nincs Vandervoort kisasszony akkor mással kell pótolni az eyecandy vonalat, mivel Erica Durance-nak ez már büdös.

Értékelés gyanánt legyen annyi elég, hogy a sorozat visszatért végre, de igazán nagy nézések még kb. megint 5 rész múlva lesznek. De várjuk a folytatást mindenképpen.

This entry has a rating of 4

free web stats