Journeyman – 1.02 – Friendly Skies

 
Beküldte: tess 2007 October 31, 13:17-kor a(z) Journeyman témába.

journeyman_102.jpg
Premier:
2007/10/1
Írta: Kevin Falls
Rendezte: Alex Graves

Dan és felesége Katie nem tudják hova tenni az örökös fejfájásokat és az „időutazást” így orvoshoz fordulnak. Kisvártatva viszont Dan eltűnik egy repülőről, ami nagy galibákat okoz. Emellett viszont szembe kell nézniük a nyers tényekkel is, Dan nem hazudik, tényleg utazik az időben. Ezúttal egy fiatal nő életének fontosabb állomásainál kell jelen lennie, a születésétől egészen a szebb jövőjéig. Közben persze a családi életben is helyt kell állnia, de a két dolgot összeegyeztetni több mint nehéz feladat…

Megjegyzés: Anno még a PreAired részt láttam a sorozatból és hát nem igazán fogott meg. Bár ezt leginkább annak tudom be, hogy én amolyan Heroes szintű erezd el a hajam történetre számítottam. Hát a keserű valóság egészen más képet festett a sorozatról, hisz ez minden csak nem Heroes!

A kezdeti döcögést a széria meglepően jól túllépte és ez azért nem is rossz egyetlen rész alatt. Amit a Pilotban nem értettem az szép lassan most értelmet nyert. Persze lehet csak én voltam felületes, de nekem most esett le, hogy itt bizony keresztbe szex volt a családon belül. Dan nője Livia volt, míg a testvére Jack Katie-t kezelgette. Vicces mi? Itt tényleg maximálisan érvényesült az a klisé, ami a tini drámáknál több évadon keresztül bonyolódik. Vagyis a végén mindenki volt mindenkivel. Egyébként ez nem is rossz ötlet, mivel a jövőben még lehet rá alapozni. Bár ahogy figyeltem ezt némiképp már meg is tették, hisz Katie egyből Jack-hez ment segítségért. A fogadtatást meg mindenki maga ítélje meg.

A sztori tutira a drámára ment rá és ennek csak örülni tudunk, mivel mostanság úgy is pang a piac. A nagy ötlet viszont ott van, hogy a családi kálvária mellé betolták ezt az időutazós szálat, ahol hősünk folyamatosan találkozik az exével. Ami a poén a csaj egy évet nem öregedett, magyarul dettora van esélye Dan-nek. Na és persze nem lenne egy igazi misztikus női alak sem Livia, ha nem vetne fel egy halom kérdést. Ezeket mondjuk a készítők már fel is tették a részben, de választ nem igazán kaptunk rá. Az évad mindenképpen fontos történeti egységét fogja ez képezni, de a jövőt egyenlőre még nem látjuk.

Most egy laza nyomozós sorival van dolgunk, ami képes újat mutatni az amúgy piszkosul telített piacon. A nagy kérdés meddig tudják ezt szinten tartani, hisz a random esetek és némi családi bonyodalom nem éppen ütőképes egy koncepció.

This entry has a rating of 4

free web stats