Dirty Sexy Money – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2007 November 2, 9:02-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Dirty Sexy Money,Pilot témába.

dirtysexymoney_101a.jpg
Premier:
2007/9/26
Írta: Craig Wright
Rendezte: Peter Horton

Nick George apja halála után ismét kapcsolatba kerül a Darling családdal. Tripp a családfő ugyanis felajánlja neki ugyanazt a munkát, amit előtte az édesapja töltött be, vagyis mostantól Nick lehet a család ügyvédje. Ez persze számos jutatással jár és még több felelőséggel. Mostantól Nick-nek kell intéznie a család ügyes bajos dolgait, amiből akad szép számmal. Közben viszont meg kell találnia a munka és a magánélet közt az egyensúlyt és nem utolsó sorban az apja gyilkosát is…

Megjegyzés: Nem tudom miért, de az ABC ezen újonca valahogy ez idáig hanyagolva volt nálam. Lehet, hogy a cím miatt vagy nem is tudom miért, de nem volt nyerő a marketingje a számomra. A tag line valahogy azt az érzést keltette bennem, mintha egy új Született feleségekkel lenne dolgom, amiből nekem még az első évad is sok volt. Szerencsére tévedtem, hisz a Dirty Sexy Money merőben több mint egy DH kópia.

A sorozat legfőbb vonzereje kezdetben a nagy nevekben állt számomra. Hisz a Pilot-ot Edvard Horton rendezte, akinek a neve gyakran felmerült a Grey’s Anantomy esetében is. A stáblistát meg már ne is említsük. Visszatért a képernyőre ismét Donald Sutherland, akinek könnyen lehet ez lesz a következő reneszánsza. Ugyan csak ez mondható el William Baldwin-ról is, aki mostanság minden volt csak nem sikeres és elismert. Persze a listát még lehetne folytatni, de inkább ne vesszünk el a nagy nevek sűrűjében. Annyi szent az ABC kitett magáért és megvett minden nagyobb nevet a piacon. Ez azért impozáns mindenképpen egy újonnan induló sorozat esetében. Gondoljunk csak példának okáért a Journeyman-re, ahol van 4 főszereplő és hát valljuk be egyik sem ilyen neves. Ez netán egyfajta bizalomnyilvánítás lenne az ABC részéről?
dirtysexymoney_101b.jpg
Köztudott tény, hogy minden sorozatot el lehet adni nagy nevekkel, de egy jó sztori nélkül előbb vagy utóbb a varázs megszakad. A Dirty Sexy Money esetében pedig jobb szkeptikusnak lenni, ha a jövőről van szó. A Pilot szűkre szabott 40 percében megismerhettük az egész családot és kaptunk minden téren némi bepillantást is a mocskos részletekbe. Nem mondom, hogy túlzottan megformált karaktereket kaptunk, de ezt ne is várjuk el már a Pilot-nál szerintem. A jelenetek inkább voltak viccesek, mint drámaiak és ezen a féltékenységi jelenet és a majdnem öngyilkosság sem segített. Nehéz behatárolni a műfajt az biztos. Főleg azért is, hisz a bevezető rész több mint ¾ része a rizsára és persze az alapozásra ment rá. Nick-nek ugyanis lesz emellett egy fontosabb dolga is. Meg kell találnia az apja gyilkosát és persze megbüntetni. Érdekes egy nyomozás lesz szerintem, de van egy olyan érzésem, miszerint nem kell messzire mennie.

A folytatás nálam mindenképpen garantált bár nem igazán tudom miért is vállalom be. Nem volt valami nagy eresztés ez a családi drámára hajazó bohóckodás. Viszont a tálalás több mint elragadó volt. Ennyi eyecandy-t és persze ennyi nay nevet ritkán lát az ember egy sorozatban. És persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy azért egészen szépen lehet itt keverni a szálakat is. Akárhogy is nézem a Dirty Sexy Money-t most marketing adta el és ezzel bizonyos mértékben bejött az ABC számítása. A nagy kérdés meddig bírják Darlingék? Amúgy tiszta szerencse, hogy megváltoztatták a sorozat címét, mert a The Darligns-szel tuti nem adták volna így el. Arról nem is beszélve, hogy ez kissé tré egy családi név. Szerencsére januárban történt némi változtatás a nyers scripteken gondolom és már ezen a néven is lett berendelve a Pilot.

This entry has a rating of 3.5

free web stats