Criminal Minds: Suspect Behavior – A roppant gyenge spin-off kikacsintás

 
Beküldte: tess 2011 July 25, 17:54-kor a(z) Criminal Minds: Suspect Behavior témába.

Nincs mese, a Criminal Minds-ot is utolérte a CBS végzete, vagyis addig adták a lovat a készítők alá, még végül belementek egy spin-off koncepcióba. Sokáig a fáma ugye úgy tartotta, hogy majd Shemar Moore karaktere kap sorozatot, ezt a szálat többször is pedzegették a sorozatban, de szerencsére nem lett belőle semmi. Aztán jött egy merőben más konstrukció, egy felemás backdoor pilot és ugye egy borzasztó 1. évad, ami hatalmas zakónak bizonyult.

A sorozat alapkoncepcióját majdhogynem minden rész elején belénk sulykolják, jelesül van egy „red cell” ami az FBI korlátai felett áll, majdhogynem szabad kezet kapnak mindenben, csak az FBI igazgatójának tartoznak beszámolóval, cserébe pedig a legbetegebb ügyeket kell megoldaniuk mihamarabb.

Önmagában a sorozat számomra már a pilot után totális D.O.A. volt, elvégre közel sem ütötte meg azt a mércét, amit az anyasorozatban láthattunk. Maga a tagline nevetséges volt már, hisz minek ez a „red cell” hülyülés, amikor több évadon keresztül építették nekünk a BAU szervezetet? Másrészről meg oké ha van, de akkor legyen valami drasztikus eltérés az eredetihez képest. Ezzel szemben totálisan egy kaptafára készült, egy ügy – egy rész formátumot kaptunk, ami a kezdő guruknak sem nyújtott izgalmat 3-4 rész után.

Ebből gondolom egyből leesik, hogy a feszültségkezelés mint olyan totálisan hibádzott, szimplán unalmas és felszínes próbálkozást kaptunk, ami mindennemű ingertől mentes volt. A végére persze jöttek a komorabb ügyek, a burkolt sokkolás, de ez inkább volt szánalmas próbálkozás mint sem nevetséges. Tipikus tömeg procedural ömlött az arcunkba cirka 40 percen keresztül.

Az anyasorozat nagy vonzereje ugye a darkos történet, a karakterfejlődés és a minimális átívelő szál. Na itt minden hiányzott, de kiváltképpen a karakterfejlődés. Egyszerűen hihetetlen, hogy a CBS bekajálta ezeket a papírmasé karaktereket. Forest Whitaker szimplán hülyét csinált magából, elvégre a karaktere is roppant gyenge volt, a játéka meg egyenesen iskolapéldája a „hogyan ne” fejezetnek. A többiek pedig szépen csak asszisztáltak ehhez, hogy nyomokban megspékelt eredet misztikumokkal tovább mélyítsék azt a bizonyos kreatív űrt.

Egyedül talán csak Janeane Garofalo (24) volt említésre méltó, bár ő is jobbára csak a karakterszerepe miatt, elvégre pont olyan irritáló volt itt is, akárcsak a 24-ben. Aztán ott volt még Kristen Vangsness, aki átigazolt ideiglenesen az anyasorozatból, csakhogy vele sem tudtak mit kezdeni. Garcia poénjai szokásos mennyiségben és minőségben záporoztak, csakhogy nem volt életképes vevő a fogadásukra, így gyorsan erőltetetté váltak. Sajnos a pár ismertebb vendégszereplővel (Eric Roberts, Robert LaSardo, Mariana Klaveno) ugyanez volt a helyzet, akárcsak az egyébként über szexi Beau Garrett eecandy adottságaival, pedig ahhoz aztán totálisan nem kell sok ész.

És ez a legjobb szó az egész sorozatra is: erőltetett. Látszik, hogy a készítők totálisan más irányba gondolkoztak, elvégre egész sok minden nem klappolt, de a csökött CBS-es vezetőség elhitte, hogy egy névvel könnyedén el lehet adni mindent. Hát nem! A minőség drasztikusan zuhant, a nézettség meg szép sorjában követte, így a 13,06M-s nyitány gyorsan 9,5M környékére állt be, hogy aztán tovább zuhanhasson az évad fináléjáig, ami mellesleg a mélypont is volt a maga 7,25M nézőjével. Szerencsére a közönség is belátta, hogy az egész próbálkozás totálisan fölösleges, éppen annyi haszna volt mint egy langyos lábvíznek a nyári melegben. Totálisan semmi! Persze a záró képsorokon lehetne még vitázni, de szerintem azt a hatalmas “stresszt” bárki elfelejti egy bő negyedóra után.

This entry has a rating of 0.5

free web stats