Entourage – A vég kezdete avagy kezdett a 8. évad

 
Beküldte: tess 2011 July 26, 15:05-kor a(z) Entourage témába.

Ideje búcsút venni az HBO egyik korszakalkotó sorozatától az Entourage-tól is. A csatorna döntött, ez lesz az utolsó feelgood kör, szóval itt az idő beállni a sorba és ajnározni. Személy szerint pár részt láttam csak a már most kult státuszban”sínylődő” sorozatból, de Doug Ellin-ék utolsó táncára én sem tudtam nemet mondani, még akkor sem, ha kissé döcögősen indultak neki a záró akkordnak.

A premier 3 hónappal Vince drogbotránya után kezdődik, amikor is a laza színész kijön a rehabról. A fiúk persze már alig várjak, nyomban el is kezdenek bábáskodni feletette, de mint lenni szokott a bili ismét kiborul és a srácoknak rendezniük kell a kérdést.

Elcsépelt a tagline tudom, de valójában az Ellin-féle írói kollektívának csak ennyire futotta. Kissé bosszantó is volt új nézőként belecsobbanni a levesbe, hisz totálisan nem vezettek fel itt semmit. Persze lehetne most áradozni a feelgood hatásról, a fajsúlyos popkult utalásokról, a remek egysorosokról vagy hogy ez nem az a sorozat, ahol a történet számít, de nekem mégis ziláltnak tűnt az egész. Oké, a belterjes közeg tuti máshogy vélekedik, de ez akkor is kevés volt.

Ellenben az elvitathatatlan tény, hogy így több idő jutott a srácokra, akik majdhogynem egyenként teljesedhettek ki előttünk. E. és Turtle egészen szórakoztatónak bizonyultak, míg a többiekről általánosságban tudhattunk meg egyes-mást. Ellenben a Drama most aztán tényleg sok volt. Ez a megfáradt bunkó buddy szerepkör nem ritkán volt irritáló, nyomokban persze néha szórakoztatott, de hát ez nem minden. Akkor inkább Scott Caan, aki mint tudjuk ebben a szerepkörben tud maradandót alkotni kevésbé bunkó és erőltetett felállásban.

Persze ez csak a premier volt, a bemelegítő rész, de mégsem éreztem, hogy minden klappolna. A készítőknek egyszerűen nem sikerült ez a nettó 30 percet megtölteniük. Sokáig ment az üresjárat, amit majdhogynem egyazon kérdéssel végigpofázásával akartak a készítők eltusolni. Aztán sokan emlegették még Sloan-t, aki a sorozat egyik aduásza lehet, de hát itt épp a mellőzött vénát erősítette. A rész végi restart hangulatot meg totálisan nem tudtam hova tenni, leginkább csak a készítők öncélúságáról tanúskodott. Egyszerűen hiányzik azaz erős alapkoncepció, ami ezt az igen csak rövidre sikerült évadot egyben tudná tartani. Persze csodát láttunk már a How Make It in America esetében is, szóval bizakodjunk.

Mindenesetre ez a nyitány tipikusan nem az volt, amivel a csatorna új nézőket fog szerezni. Ez sokkal inkább a végjáték volt, a jutalom kör, amit a színészek és a nézők is megérdemelnek. Feelgood volt persze, de nekem mégis megfáradtnak tűnt. Főleg akkor érződött igazán ez, amikor jött az eyecandy bomba, de a nagy durranás mégis váratott magára. Na majd talán a sorozatzárásban.

This entry has a rating of 3

free web stats