Wonder Woman – Unaired Pilot

 
Beküldte: tess 2011 July 26, 18:34-kor a(z) Pilot témába.

Hihetetlen kálvária és persze hype előzte meg a modernkori Wonder Woman sorozatos installációját, de ahogy a huzavonából következtetni lehet rá, a végleges produktum bizony jócskán csak az ingerküszöb alatt maradt. Pedig a Warner kezében most tényleg egy aranytojást tojó tyúk csücsült csak sajnos a létező összes hibát sikerült elkövetni vele.

Kezdjük mindjárt az elsővel, aki nem más mint a jogi dráma koronázatlan királya David E. Kelley. Bizony, az öreg úgy döntött, hogy műfajidegen terepre merészkedik, elvégre egy képregény alapú hacukás dráma nem lehet nagy kunszt. Anno a Smallville-nek is el kellett indulnia valahonnan vagy nem?! Kétségtelenül a sorozat egyik nagy buktatója a végtelenül lebutított, már-már a primitív szféra határait feszegető script. Nem is véletlen, hogy sokáig kellett házalni az irománnyal, mire az NBC ráharapott, igaz ők is visszadobták párszor.

A történet maga a modern kori Wonder Woman-ről szól, aki lelkes jogi harcos és üzletember. Emellett persze a klasszikus képregény klisék minden apró problémájától szenved, szóval van itt langyos szerelmi viszony és önfeláldozás, politikai ármánykodás, szuperkatonák, szexi gonosz bitch és persze notóriusan önmarcangoló kérdések.

Az egészet persze a karakterekkel könnyedén el lehetetne adni, de természetesen ez sem sikerült. Közönséges papírmasé karakterekkel operálnak végig, akiket vagy nem lehet komolyan venni, vagy egyszerűen csak karakteridegen szintet ütnek meg. Jóformán az egész dramaturg a ’70-es évek maradt, de szemlátomást ez senkit sem izgatott. Adrianne Palacki (FNL) ezzel az alakításával szépen alá is ásta a feltörekvő ázsióját. Egyszerűen csak öncélú eyecandy demonstrációnak illett be, ami sajnos a legtöbb helyen a stylistok torz perspektívájára világított rá. Nevetségesen feltúrozott didi, Beyonce seggével vetekedő popsitömés és természetesen a gyengébb szex shopok kínálatát idéző tornadressz. És ha az összkép nem lenne tragikus, akkor ehhez hozzájött a borzalmas alakítás, amit még egy alacsonyabb soft-porno is simán kenterbe verne.


hiába futottak a sikerért…

A negatív oldalt jelen esetben Elisabeth Hurley képviselte, aki minden bizonnyal leáldozó karrierjét szerette volna fellendíteni ezzel a megfáradt visszatérő szereppel. A helyi Lex Luthor szexi volt, nyomokban még stílusos is, de sajnos mégis csak egy sima kelléknek bizonyult a végén. Hurley-ben még csak-csak lakozott némi potenciál, de ezt a készítők egyszerűen képtelenek voltak kezelni. Jó példa erre, hogy milyen nevetséges módon bántak el a karakterével.. Szerencsére Hurley becsülete ha neccesen is de megmenekült, ősztől majd a Gossip Girl táborát erősíti remélhetőleg színvonalasabban.

Mindenki mást pedig totális nihil jellemezte, elvégre majdhogynem egyetlen karaktert sem tudnék felsorolni. Ez azért ciki egy pilot-tól mégis csak.

A legnagyobb szívfájdalmam viszont mégis csak a rendezésben gyökeredzik, ami egyszerűen csapnivaló volt. Már a cold open rádöbbentett, hogy ez bizony egy Zs-kategóriás fertő lesz, ami mint ismeretes életképtelen országos adón. A rendezést először a készítők McG-re akarták rábízni, de a látványguru beintett nekik. Ekkor jött a képbe Jeffrey Reiner, aki valami irdatlanul leszerepelt. Reiner ezelőtt olyan sorozatoknál volt rendező, mint a Trauma, az FNL, a The Event vagy éppenséggel neki köszönhetjük a Caprica pilotját is. A szűkös költségvetésre fittyet hányva folyamatosan high-vallue akció betéteket erőszakolt ránk, amik mondani sem kell életképtelen szintet sem ütötték meg. A vicc az egészben, hogy a sorozat felénél tiszta sor volt, a célközönség a nők lesznek. A macskával élés, a romantikus maszlag és a sikeres női vezető legalábbis mind ezt sugallta. Ettől függetlenül viszont Reiner folyamatosan erőltette a tesztoszteron adagot, amibe rendesen bele is bukott. Oké, hogy ez egy unaired pilot volt, szóval lehetett volna még a CGI-ra költeni, de az alapokat drasztikusan nem tudták volna feljavítani, elvégre szarból mégsem lehet várat csinálni. Vagy ha mégis nem ebből a budgeből.


… az a Playboy-ban köszönt vissza és nem a képernyőn

Összességében tehát meg tudom érteni az NBC-t amiért kihátrált, elvégre ezt egy országos adón bemutatni mégis csak smafu lett volna. A Kelley féle Wonder Woman meg úgy volt D.O.A. ahogy megérkezett, csak a fene nagy geek hype egy kicsit felturbózta a dolgot. Az egyetlen esélye a CW lehetett volna, de ott meg még kevesebb volt a költségvetés. Pedig az egykori előd WB simán kitermelt egy Birds of Prey-t, hogy a Smallville 10 évados sikeréről ne is beszéljünk. Ez van mindenesetre, a Wonder Woman meg szépen elfoglalja helyét az örök feledés homályában, ahol olyan sorozatokkal kell majd osztoznia mint a Mercy Reef, amire már csak tényleg az igazi guruk emlékezhetnek.

This entry has a rating of 0.5

free web stats