Modern Family – Ez volt 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2011 August 4, 13:59-kor a(z) Modern Family témába.

Hónapokkal a Modern Family évadzárása után, de csak szintre sikerült hoznom a szitkomok királyát. Mennyire meg tudok lepődni azon, amit anno a pilot során írtam, hiszen akkor ősi ellenségként tekintettem rá, azóta pedig a legjobb vígjáték sorozatnak tartom, mert a minőségben felül tudták múlni a tavalyi idény teljesítményét. Ezért se tudok rá rosszat mondani. És a folytatásban se foguk tudni, mert kikapcsolódás szempontjából megtestesíti mindazt, amit két-három évvel ezelőtt a That ’70s Show jelentett nekem.

Ismételten 24 kiváló epizódot kaptunk, s azt se bántam volna, ha 32 érkezne, mert mint írtam, a minőség rovására egyik se ment. Családi szitkomoktól általában a hátamon feláll a szőr, mert nehezen tudnak maradandót alkotni, inkább csak a klisékre utaznak, ezzel szemben a Modern Family-be az se zavaró, ha egy-két ellőtt poén tűnik fel, mert a karakterek miatt nézzük, nem csak a vicc kedvéért.

Zseniális lett a történetekben az arány, hiszen a három család közül mindenki egy szinten mozog. Nincs az, hogy Phil-ék elnyomnák Claire-ék, vagy a meleg pár kerülne háttérbe, mert velük semmit se tudnak kezdeni az írók. Korrekt, 33%-os arányba oszlik szét részről részre. (Emelem kalapom az írógárda előtt.) Másrészről, a zárásokkor ott van a mondanivaló, amivel elgondolkodtatják a nézőket, s azon se lennék meglepődve, ha valakiknek az életét ezekkel terelnék jó útra.

Ha kellene erőségeket mondanom, akkor mindenképpen a fiatalságot hoznám fel példaként, közülük is Luck-ot és Manny-t, akik megtestesítik a két végletet. Előbbi az agyatlansággal veri ki a biztosítékot (jó értelemben!), utóbbi pedig a komolytalanságával. Mannyre muszáj példát hoznom: ott volt az a rész, amikor házi doktor játszott, vagy amikor Haleyt fel akarta szedni Valentin-napkor. Fergeteges pillanatok, teljes egészében megmaradtak bennem. De hogy Lucky mellett is szóljanak tények, csak emlékezzük vissza a tanulós módszerére, amivel biciklizni tanította Gloriát. Nehéz kibírni röhögés nélkül.

Jaj, várom a folytatást. Hiányt pótolnom kell így mással, de az élmények annyira frissek, mint ha tegnap néztem volna, pedig már egy hete befejeztem. Sokak szerint Jay-Gloria páros lett a legjobb, amivel nem is vitatkoznék, de nálam Phill is hasonlóan kimagaslik a gyerekes viselkedésével. Anno a Back to You-ban fel se figyeltem rá. Örülök neki, hogy ott lemorzsolódott, mert tényleg zseniális alakítást nyújt.

A finálé is hozta azt a színvonalat, amit egész etap során megszoktunk. Az írók olykor visszanyúlnak a gyökerekhez. Legyen az egy régi emlék, vagy egy pillanat. A tény pedig, hogy kb. ugyanazzal a dologgal zárult a második etapot is, mint az előzőt az fantasztikus, hiszen míg az elsőben a család fotózkodott, addig most csak a Jay gyerekei.

This entry has a rating of 4.5

free web stats