I Just Want My Pants Back – Pilot

 
Beküldte: tess 2011 September 8, 17:42-kor a(z) I Just Want My Pants Back,Pilot témába.

Mint már oly sokszor utaltunk rá az MTV igen csak komolyan veszi a scripted sorozatos kikacsintásait. Lehet, megvan a következő 5-10 évre a trend? A jelek szerint igen, ugyanis a The Hard Times of RJ Berger és a Skins US után úgy fest a csatorna megtalálta a helyes irányt, elég csak a Teen Wolf és az Awkward sikerére gondolnunk.

Azonban most úgy tűnik nagyon betalálták a formátumot, elvégre olyan feelgood érzés kapott el, amire nem sűrűn van példa. Utoljára pont a How to Make It in America ütötte meg ezt a mércét és lehet, hogy kissé elcsépelten és nagyzolóan hangzik, de az I Just Want My Pants Back pont rá hajaz csak éppenséggel más demot megcélozva. Léha művész élet, csajozás, bulizás, dekoratívan stílusos haverok és remek egysorosok bő poénáradatban. Na, ismerős?


A történet amúgy szokás szerint semmi extra, van egy srác és egy amolyan cutie csajjal lefekszik. Másnap a csaj lelép a gatyájában és ráadásul még fel is ülteteti egy kamu telefonszámmal. Srác önérzetén csorba keletkezik és hát valamilyen szinten a csaj is hiányzik neki. Ja meg a gatyáját is vissza akarja kapni…

“Let’s do in the fridge!”

Amolyan olcsó sitcom synopsis sejlik fel a sorok közt, de szerencsére ez csak a látszat. A hangosan röhögés itt tabu, bár nem egy poén hihetetlenül el lett találva. Itt is akárcsak a HtMIiA esetében a tálaláson van a hangsúly. A szereplők már az első perctől szerethetőek, a néző könnyedén azonosul velük, mi több, átéli az életüket. És ez remek, elvégre javarészt noname arcok lettek összecastingolva. Persze mindez a minőségen mit sem csorbít.

Aztán ott van még a remekül belőtt trendiség, minden olyan ígéretes, szép és dekoratív olyan… feelgood na. Speciel nekem az jött be nagyon, hogy sikerült túllépni a tipikus kardinális hibákon. Nincsenek ciki papírmasé karakterek, nincs meg az a kötelezően olcsó B-sallangos gagyi hatás. Sokkal inkább a realitás érvényesül, tudjátok az a fajta realitás, ami effektíve bárkivel megtörténhet. Na és akkor ezek mellett még mindig ott van a szereplők közti chemistry, ami csak úgy lüktet az első perctől.

A pilot alapján most engem végérvényesen is meggyőzött az MTV, igaz bármi lehet még itt. Ez amolyan ízelítő volt, tipikus példája a mézesmadzagnak. Sajnos a főbb támpontok nem lettek lefektetve, így a ténylegesen januárban érkező 1. évad bármerre elmozdulhat. Mindenesetre ez a laza fél órás feelgood poénkodás nekem bejött, még akkor is, hogy tudom itt csak tényleg mindenből a jót kaptuk. MTV szinten ez ugyanis túl szép ahhoz, hogy igaz legyen.

This entry has a rating of 5

free web stats