A kábeles csatornák királya

 
Beküldte: Kanyecc 2011 September 9, 18:00-kor a(z) stuff témába.

A Sons of Anarchy negyedik évadjának premierje adott egy jó ötletet. Ugye a sorozatrekorddal kezdte meg az új etapját. Mindkét kategóriában +10%-os emelkedést generált, amivel „meglepte” (nézőpont kérdése!) a világot, illetve felhívta magára a figyelmet. (Tess közben már megírta a kritikát róla.) El is gondolkodtatott, de előbb jöjjön a kérdés:

1) Melyik a jelenlegi (és még futó) legjobb kábeles tévésorozat?

Nem egyszerű! – Tudom. Az elmúlt esztendőkben olyan koncepciókat rendeltek be a kábeles tévék, amelyekkel simán überelték az országosok kínálatát. Gondoljunk csak a feldolgozásra került The Killing-re, aminek alapja ugye dán eredetű, viszont a jenki változatot az AMC követte, és sokak imádták is. Ott van a Starz is, ami a Spartacus-szal felhívta magára a figyelmet. Ha történelemhez kapcsolódó produkció, valamint az ókorhoz, akkor 10-ből 8 ember biztosan ezt emlegeti. És a sor nem lenne teljes az F/X nélkül se, hiszen a héten búcsúzott Rescue Me-val maradandót alkotott. Párja nem volt az elmúlt években, de ő nem játszik most.

A lavina 4-5 évvel ezelőtt indult meg. Azóta a kábeles tévék nagyon nagy átalakuláson, és változáson mentek keresztül. Nem is csoda, hiszen egy-egy kaszával pénzt dobnak ki az ablakon, így tényleg csak a legjobb ötleteket rendelik be sorozatnak. Bár néhány kihullik a sorból, azért, mert a nézettsége elenyésző, vagy mert egy másiknak élnie kell.

A kérdés persze adott egy másik nézőpontból is:

2) Melyik kaszált kábeles sorozatot éltetnéd még? (Remake, vagy folytatás formájában)

Ez se egyszerű kérdés, hiszen számtalan ötletes sorozat kapott kaszát. Személy szerint a Flight of the Conchords kaszáját anno sajnáltam, mert megszerettem. De ha már istenekről beszélünk, akkor szerintem sokan szeretnénk látni a Deadwood 2.0-át.

Na, nem adok több tippet, inkább mondjátok meg Ti a frankót! Szóval csak kábeles sorozatokról beszéljetek!


free web stats