Sztrájk, tárgyalás, emészgetés

 
Beküldte: Kanyecc 2007 November 30, 17:35-kor a(z) Hírek témába.

Megvolt a három napos tárgyalás. A stúdiók állítólag kedvezőbb ajánlattal álltak most már az írók elé, amit már ők a helyükben rég elfogadtak volna – persze, hogy elfogadtak volna, hiszen nem az ő pénzük a kevesebb – azonban az írók gondolkodási időt kértek, melynek határideje december 4-e.

Immáron 25-26-27 napja (lusta vagyok kiszámolni, de közeledünk az egy hónaphoz nagy) tart a sztrájk. Most egy halvány reménysugárral állunk szemben, ami a munka folytatását jelenti és egyben a sztrájk végét, de még ne éljük bele magunkat, ugyan is hiába mondják azt a stúdiók, hogy jobb ajánlattal álltak elő, ha ez nem éppen tükrözi a valóságot. A helyzet még mindig hasonló, legalább is ezt nyilatkozta a Writers Guild of America nyugati és keleti részleg által kiadott közös sajtóközlemény. A megbeszélés igaz jó irányba haladgat, mert már bele foglalták a speciális médiát, azaz a mobilt, internetet, stb., viszont a DVD-t még nem, ami roppantul nem előnyös, hiszen ebből is jogrészesedést szeretnének.

Én már előre látom, hogy nem lesz idén megalkuvás, de nem akarom még elkeseredetlenebbé tenni az, amúgy is elkeseredett helyzetet. Pár sorozat már ott tart, hogy egy-két rész és jöhet az ismétlések időszaka, azonban jó pár már magába ismétel.


free web stats