Entourage – Zárt a 8. évad, búcsúzott a sorozat

 
Beküldte: tess 2011 September 14, 23:16-kor a(z) Entourage témába.

“All good things must come to an end”

Ezt is megértük, lepergett mindenidők egyik feelgood alapvetése a képernyőről. Doug Ellin író/creator még anno 2004-ben pakolta az HBO képernyőjére a méltán kultikus Entourage-t, ami felett nem kisebb nevek bábáskodtak, mint Stephen Levinson (In Treatment, How to Make It in America) és Mark Wahlberg, aki mellesleg ihletője is volt Vincent karakterének. Aki amúgy nem tudná a sorozat Vincent Chase a fiatal feltörekvő A-listás színész és gyermekkori barátainak a hétköznapjairól szól. És hogy mitől lett olyan sikeres? Hát az eyecandy faktor a képernyőről folyik le, olyan súlyos, meg persze a részenkénti legalább 2 híresség sem elhanyagolható tény.

7 évadnyi lazulás után viszont az HBO megunta a produktumot, ami egyesek szerint el is fáradt az évek során, így Ellin-ék egy csonka, 8 részes évadot kaptak csupán csak a zárásra. Mondani se kell a rajongók egetverő évadra számítottak, de sajnos rendesen hoppon is maradtak. Erről tanúskodott a felemás évadkezdés is, hogy a folytatást már ne is említsük. A legnagyobb gond végig az volt, hogy innen hibádzott 4 rész legalább. Majdhogynem az egész évad elment az alapozásra, hogy aztán kapkodva mindent lezárjanak az utolsó részben. Happy end-del lehetőleg, elvégre a sorozat atmoszférájához az illik a legjobban. Ettől függetlenül ez a 8 rész nekem mégis roppant sötét tónusúnak tűnt az eddig látott részekhez képest.

Az igazán nagy gond viszont a történettel volt, ami egyszerűen nem akart az istenért sem összeállni. Ott volt ugye Ari házassági problémája, Drama szinkronos melója és tv filmje, E. és Sloan szakítása, Turtle üzleti vállalkozása és persze Vincent… na ez itt a baj. Végig az volt az érzésem, ez az évad már nem is Vincent-ről szólt, hanem a kompániájáról. Az írók több szálon operáltak több- kevesebb sikerre. A mélység persze egyiknél sem ütötte meg a mércét, így egy idő után olyan időhúzás szaga volt az egésznek. Mondjuk Ari és E. története tényleg mozdult valamerre, de a többiek jobbára stagnáltak. Vagy a nevetséges feszkót gerjesztették, mert ugye senki nem vette be Drama szinkronos melójának a bukását vagy Turtle üzleti kudarcát. Ezzel együtt majdhogynem mindenkinek sikerült valamerre fejlődnie egy keveset.

Egyedül Vincent volt az, aki szinte végig stagnált, így evidens volt, hogy a fináléra vele is kezdenek valamit. Sajnos ez a kapkodós mentalitás ki is teljesedett egy nevetséges esküvőben, aminek sok értelmét nem láttam azon kívül, hogy görcsösen ragaszkodtak a happy endhez. Persze a túlzsúfoltságnak és a kapkodásnak hála kissé hiteltelenné váltak a történések, gondolok itt főleg Gold-ék egymásra találására, vagy E. és Sloan összeboronálására. Ellenben ahogy a háttérben Vincent végig ügyködött na az volt a feelgood maga.

“I’m emotional too, we’d better find somebody to fuck in Paris”

Persze a zárás felemás érzelmeket váltott ki, de én tartom magam amellett, hogy szép volt. Ugye tiszta sor, nem érhet fel az előző évadokhoz, de érzésem szerint itt nem is az volt a cél. Sokkal inkább egy bensőségesen családias jutalomjáték a rajongóknak, akik azért mégsem keserű szájízzel távoztak a képernyő elől 8 év után. Arról nem beszélve, hogy a vége főcím után Ari Gold még rákontrázott egyet, így ha egyszer lesz mozis lezárás (állítólag 2012-13 felé) akkor van honnan folytatni. Mindenesetre azt nálam elérték, hogy adjak egy újabb esélyt a sorozatnak és pótoljam a hiányosságaimat, mert igenis az Entourage egy igazi alapvetés függetlenül a záró évad minőségétől.

This entry has a rating of 3.5

free web stats