Hawaii Five-0 – Kezdett a 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2011 September 22, 0:31-kor a(z) Hawaii Five-0 témába.

Oh, emlékszem mennyire magával ragadott a Hawaii Five-0 első évadjának záróepizódja. A csapat akkora szarba került, hogy megjósolni se mertem: hány epizód kell ahhoz, hogy mindebből kiláboljanak. (Valójában megmertem, mert a CBS az évadnyitókor szinte mindig lezárja a cliffhangert, de ez máshol is hasonlóképp van.) A várakozásnak megfelelő részt szállítottak, bár néhol elégedetlen voltam a túlzott számmal feltűnő holtpontok miatt.

Kezdjük a lényeggel: az előző évadjában kialakult gubancot lezárták. Ez volna az egyik, hiszen alapkellék a visszatérő sorozatoknál. A másik Terry O’Quinn feltűnése, ami jócskán megalapozta a várós faktorát. (Biztos sokunknak a Locke, mint karakternév ismerősebben cseng, mivel a Lost-tal épült be a léte a köztudatba.) Megkapta a visszatérő szereplő státuszt, szóval a későbbiekben is látni fogjuk a kiképző tisztjét bajbajutottunknak. Nem bánom. Hozta azt a higgadtságot, amit megszokhattunk tőle. Alakítására egy csepp negatívumot se lehet felhozni.

A történetre már annál inkább. Mint írtam az elején, sok holtpont tűnt fel, amivel a jobb, pörgősebb jeleneteket leépítették. Meg is kérdeztem magamtól, hogy hol van az a látványvilág, amit az 1×01-es részben láttunk? Párszor feltűnt egy-két kaszkadőr, de igazából az akciódússágot a nyomozással megölték. Hawaii gyönyörű környéke se hozta meg a vigaszt, mert abból se mutattak semmit. Nagytotállal meg is találkoztam.

Alapjába véve erős közepesre mondanám a kezdést. A cliffhangert részlegesen lezárták, de maradtak olyan szálak, amiket folytatnak. Mellesleg, amit az utolsó 1 percben műveltek az kegyetlen volt. Ennél csavarosabb zárást keresve se találhattak volna. Terry jelenléte is sokat dobott a latba. Nélküle 2/5 felé járna, hiába a kemény zárás.

Kétség nem fér hozzá, hogy maradok. A kérdés viszont ott lebeg a szemem előtt: Mikor akarják lezárni a főszálat? – Azt akarják csinálni, mint a The Mentalist-nál, hogy húzzák-halasztják a végsőkig? És ha így is lesz vajon érdemes oroszrulettet játszani? – Azért ez a sok kérdés, mert igazából nem estem le tőle a székről.

This entry has a rating of 3

free web stats