Modern Family – Kezdett a 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2011 September 23, 18:22-kor a(z) Modern Family témába.

Visszatért a Modern Family szerda este, méghozzá dupla részes évadkezdéssel. Neki és a The Middle-nek adott egy-egy órát a csatorna, hogy leültessék a nézőket és felidéztessék velük, hogy mi hiányzott az elmúlt hónapokban az életükből. Hát a friss epizódjaik, és a jó poénjaik. (Utóbbiról is érkezik hamarosan a külön bejegyzés, de előbb foglalkozzunk a Modern családdal.)

Mondhatnám azt is, hogy kapott egy nagy újratöltést a sorozat. A (fiatalabb) szereplők nőttek egy nagyot, a történet pedig hozta azt, amiért imádtuk. Lilly lecserélése mellett nehéz szemet hunyni, mivel az egyik legszembetűnőbb történés ez volt. Kicsit hasonlított a formula a Two and a Half Men főcíméhez, amelyben az ifjú színészpalánta a mikrofonnál nő meg. Kb. hasonlót képzeljetek magatok elé, de alapjába véve panaszom nem volt az új Lilly-re, Végtére még csak gyerek, ne várjunk színészi bravúrokat.

Az egyórás évadnyitó valójában két különálló rész volt. Sajnos. Annyira rákészültem az előzetese alapján a dupla részes western kiruccanásra, mint a fene. Mellesleg jobban bírtam volna, ha 40 perc csak erről szól volna. Remekül összerakták az egészet. Hihetetlen, mennyire meg tudják mozgatni az összes karaktert. Olyan nincs, hogy az egyikkel kevesebbet foglalkoznának. Remek a mérce ilyen szempontból.

Végre megfeszegették a határokat. Gondolok Alex-re, akinek eddig szinte semmi szerelmi életet nem volt; vagy hogy Gloriá-ra féltékeny legyen Jay, vagy hogy Claire zavarba hozza lánya hódolóját. Mindezt tetőzték magával a western-es hangulattal. Fenséges volt. Teljesen elégedett voltam az évadkezdéssel. Nem adták le az írók a színvonalat.

Az 1×02-nél már más volt a felállás. Eltűnt a varázs, de az átívelő szál megmaradt. Mitchell-ék nagy döntésre szánták el magukat. (Nem lövőm le a poént, csak annyit előjáróban, hogy vártam ezt a húzásukat.)

A Modern Family tényleg a jelenlegi legjobb vígjáték, ami a tévéképernyőn van. Hiába lerágott csont a műfaja, azaz a családi formula, sikerül újra és újra meglepniük minket. Klisékről meg is feledkezhetünk, mert sokszínűségével elfeledteti. Olyan, mint ha a színészi alakításokkal a szőnyeg alá söpörnék minden epizódban. A szórakoztatási faktorja pedig adja magát. Nehéz megállni röhögés nélkül, de amikor sikerül, akkor is mosolygunk teli képpel. Hosszú jövőre számíthat, nem kérdéses, pláne így, hogy az idei Emmy-díjátadón mennyi elismerést gyűjtött be. Nézzétek! – csak ennyit tudok mondani.

This entry has a rating of 3.5

free web stats