Parenthood – Kezdett a 3. évad – írta Luke

 
Beküldte: vendegblogger 2011 September 30, 15:49-kor a(z) 2009/10 témába.

A nyári szünet után Bravermanék ismét visszatértek és az első részben főleg az évadzáróban félbehagyott és belebegtetett szálakat vitték tovább. Érdekesség, hogy pár hónapot ugrottunk előre az időben, bár úgy tűnik, ez nem járt látható változásokkal, leszámítva Kristina terhességének előrehaladtát. Az ő szálukon mégis inkább Adam az érdekes, akinek még mindig nem sikerült új munkát találnia, miután menesztették a T & S-től. Végül egy üdítőitalokat forgalmazó cég mégis felkeresi őt, hogy igényt tartanának rá, de nem meglepő módon nem ez álmai állása, ám annak érdekében, hogy gondoskodni tudjon a saládjáról, mégis hajlik rá, hogy igent mondjon. Furcsa volt Adamet ennyire emberinek látni, hiszen eddig még sosem volt ennyire mélyponton a sorozat során. Az epizód egyik legjobb jelenete volt, amelyben egy otthon töltött napját láthattuk, és hogy unalmában „ezeréves” Knight Rider ismétléseket néz, és egyedül labdázik a szobában. Kristina pedig állapotosan is dolgozik, mivel addig is élniük kell valamiből, amíg Adam nem kap munkát.

Itt jött a képbe Crosby történetszála, aki bár magánéletileg épp nincs a topon, lehetőséget kap, hogy megvalósítsa nagy álmát és bérbe vehessen egy legendás hangstúdiót, de a bátyja nélkül nem szívesen vágna ebbe bele. Bár az ő figurája nem sokat változott, mégis jó volt látni, hogy az álmaiért tényleg bármire képes lenne, és maximálisan komolyan veszi a dolgokat.

Juliáék még mindig az örökbe fogadáson fáradoznak, és próbálnak bevetni mindent a siker érdekében. Valószínűleg a kisebbségbe tartozok ezzel, de én a kezdetektől fogva nagyon szeretem Julia karakterét, így különösen át tudtam érezni a helyzetét. Joel sajnos nagyon kevés szerepet kapott, de az kiderült, hogy támogatja feleségét, még ha ő azért némiképp visszafogottabban is áll a dologhoz. Julia pedig a munkahelyén megtudta, hogy a kávéárus lány babát vár, így ezen a szálon biztos lesznek még történések.

Haddie végzős lett, és az év rögtön egy bulival kezdődik, amire Alex úgy dönt, nem megy el, nehogy visszaessen az alkoholba. Ám amikor az este végén elmegy Haddie-ért, összeverekszik az egyik sráccal, akinek a szülei vádat emelnek ellene. Itt ismét Julia került képbe, aki kihozta Alexet a rendőrségről és próbálta őt vigasztalni, ami talán az első közös jelenetük volt ez idáig.

Az epizód másik hangsúlyos pontja Sarah volt, akit már csak néhány nap választott el attól, hogy betöltse a 40-et. Eleinte persze próbálta magát győzködni, hogy ez nem fog semmi változást hozni az életében, de miután Amber bejelentette, hogy elköltözik otthonról és kiderült, hogy csupán azért nem kapta meg a gimnáziumi bizonyítványát, mert pár köynvet elfelejtett visszavinni a könyvtárba, Sarah nagyon kiakad és ezzel együtt egy kisebb kapuzárási pánik is beüt nála, amely az egyik Markkal közös jelenetében éri el a csúcspontját. Bizony, a The Event bukása után Jason Ritter ismét visszatért néhány rész erejéig Bravermanékhez és úgy fest, egyelőre ő az egyetlen, aki belekerülhet Sarah szerelmi életébe. Van valami nagyon hétköznapi és ezzel együtt valami különösen szerethető az ő figurájában, a Sarahval közös jeleneteik pedig egyszerűen fantasztikusak, nagyon jól működik a kémia Lauren Graham és Jason Ritter között.

Az évadnyitó epizódban minden megvolt, ami miatt szeretni lehet ezt a sorozatot és amivel hétről hétre kiragadnak minket 40 percre a minden napokból a Braverman család mindennapjaiba. A fő történetszálak adottnak tűnnek a következő jó néhány részre és bizony garantáltan nem fogunk unatkozni. Az epizódot a sorozat szintjén átlagosnak értékelném, ami egy 7/10 körüli pontszámnak felel meg és biztosra veszem, hogy a későbbiekben még ennél is erősebb részek várnak ránk.

This entry has a rating of 3.5

free web stats