Unforgettable – Pilot

 
Beküldte: tess 2011 October 2, 19:05-kor a(z) Pilot,Unforgettable témába.

Az utóbbi években a procedural krimi éra melegágyát adó CBS minden lehetőséget megragadott a műfaj megreformálására, vagy legalábbis annak hevenyészett ráncfelvarrására. Az esetek nagy százalékában a potenciál mindig ott lakozott a sorok közt, de a kényszerű klisé behatások óhatatlanul is megfujtották a legtöbb projektet. Éppen ezért is éltem újfent előítéletekkel az Unforgettable kapcsán, aminek a synopsisa cseppet sem volt meggyőző. Ellenben a főszereplő Poppy Montgomry, akivel a jelek szerint mégis csak el lehet adni egy sorozatot.

A történet a kivételes adottsággal rendelkező Carrie Wells (Montgomery) körül játszódik, aki egy furcsa betegségnek hála mindenre emlékszik. Szó szerint mindenre, így tökéletes eszköze lehet a bűnüldözésnek, csakhogy az egykori rendőrségi munkával már egy ideje felhagyott. Azonban miután az egyik szomszédját meggyilkolják újra a rendszer részesévé válik…

Ed Redlich (Shark, Without a Trace) sorozat kissé bárgyú synopsis-szal operál, de ez ne tévesszen meg senkit, ugyanis hatalmas potenciál lakozik benne. A pilot alapján legalábbis, bár azt el kell ismernem, hogy ez nem 100%-ban a scriptnek köszönhető. CBS sorozat lévén megint egy tipikus procedural krimivel van dolgunk, ami az egy rész/egy eset szisztémán nyugszik. Éppen ezért jobbára a pilot csak a felszínes karakter bemutatásokról valamint a nyomozásról szólt. Flashback alapon természetesen a legújabb trendnek megfelelően. Kissé steril, kissé felszínes, de még így is van benne valami komor metódus, ami a WaT-hez hasonlóan fogyaszthatóvá teszi.

És ez a valami a rendezés, amit jelen esetben a dán Niels Arden Oplev követett aki, aki az eredeti A Tetovált lány-ért is felelős. Éppen ezért a komor, sejtelmesen depresszzív hangulat és a darkos atmoszféra borítékolható volt. Önmagában az eset nem volt annyira fajsúlyosan izgalmas, de ez a nyomasztó légkör mégis feszültséggel és néhol tán érzelmi nyomatékkal is megtöltötte ezt az amúgy steril 40 percet.

A pilot másik hajtóereje a rendezés mellett a két főszereplő Poppy Montgomery és Dylan Walsh (Nip/Tuck) volt. Montgomery kisasszony tökéletes választás volt a szerepre, hozta a kötelező eyecandy vonalat, sőt még némi pluszt is, elvégre a bűbája miatt teljesen szerethetővé vált a karaktere egyetlen rész alatt. Karizmatikusalakításról persze szó sincs, de az a bizonyos guilty pleasure faktor nekem elég rendesen látszott. Walsh egyelőre sajnos csak másodhegedűs volt, jobbára csak a száraz procedural elemeket alapozták rá, amiben kissé sótlannak bizonyult. Nem az a bevett nyomozó arc, de legalább fejlődőképes. Akárcsak a kettejük közti chemisrty, ami ugyan kezdetleges szinten, de mégis működik.

Összességében tehát a pilot alapján azt tudom mondani, az Unforgettable egy korrekt krimi próbálkozás, amiben van spiritusz. Az alapkoncepcióból igen jól lehet építkezni, de ez a távlati szempont gondolom. Jelenleg Poppy Montgomery-re van kihegyezve minden, lévén egy procedural akkor lesz sikeres, ha a néző megkedveli a főszereplőt. Ez pedig akárhogy is vesszük eddig tökéletesen működött is, éppen ezért kíváncsian várom a folytatást és azt a bizonyos lehetséges átívelő szálat.

This entry has a rating of 3

free web stats