2 Broke Girls – Pilot

 
Beküldte: tess 2011 October 4, 20:54-kor a(z) 2 Broke Girls,Pilot témába.

Vitathatatlan tény, hogy a CBS a procedural gyártás mellett a sitcom platformon is sikeres vállalkozónak bizonyult az elmúlt években. Azonban sajnos ez a műfaj csatorna szinten kezd már kiöregedni, elvégre a Two and a Half Men és a How I Met Your Mother sem most kezdte a pályafutását, míg a The Big Bang Theory-ban még lenne spiritusz, de sajnos a készítők rendre csak ismétlik önmagukat. Így aztán megkerülhetetlen tényezővé vált az utánpótlásgyártás, amibe a jelek szerint a 2 Broke Girls is pont bele fog esni.

A történet két ellentétes karakterű nő körül forog, akik a gazdasági válságnak hála először kénytelenek pincérként együtt dolgozni, majd pedig a sorsnak köszönhetően lakótársakká is válnak. Eközben pedig titkon tervezgetik közös vállalkozásukat, ami majd kihúzza őket az anyagi slamasztikából, de persze ez még bitang távoli álom mindkettejük számára…

Ritkán mondom azt egy sitcomra, hogy jó, de Michael Patrick King (Sex and the City) és az idén duplázó Whitney Cummings sorozatával pont ez a helyzet. Dacára a teljesen sablonos multicam formátumnak és annak minden hátulütőjének a sorozat igenis működik. És ebben cseppet sem az amúgy igen szórakoztató scriptnek van nagy szerepe, hanem a két főszereplőnek. Kat Dennings (Raising Dad) neves egyszerűséggel karizmatikusalakítást nyújt, a csóró és kiábrándult, ám de nagy nagypofájú és harsány pincérnő szerepében. Olyannyira jól áll neki a karakter, hogy túlkapásokra még csak precedens jelleggel sem tudok visszaemlékezni. A társ Beth Behrs ugyancsak sziporkázik a lecsúszott milliomos palánta szerepében, ellensúlyozva a karakteréből adódó elcsépelt klisé ömlengést. Mindezeken túl, pedig ami a legfontosabb, hogy bődületesen jó chemistry van a két csaj közt.

Talán ennek is köszönhető, meg persze Micheal Patrick King scriptjének is, hogy az egysorosok szinte mind betalálnak. Sőt, nemegyszer egy verbális adok-kapok megy le előttünk, de végig kínosan ügyelve rá, hogy még a szerethető kategórián belül maradjanak. Éppen ezért a sorozatnak remek addikciós képességei vannak, így ha a készítők nem nyúlnak nagyon mellé, akkor bizony könnyedén hosszútávra is tervezhetünk. A kötelező eyecandy mellett (Kat Dennings csodálatos másodlagos nemi jellegei helló) viszont még jutott egy kis plusz spiritusz is a sorok közé, ami az esetleges random nézőkön túl az állandóknak is nyújt valami extrát. Igen a süti bizniszre gondolok és a részek végén lévő kassza állapotról. Az ilyen és az ehhez hasonló apró kis nüánszok teszik szerethetővé és persze szórakoztatóvá a 2 Broke Girls-t, ami jelenleg az újonc sitcom paletta egyik legjobbja.

This entry has a rating of 3.5

free web stats