Rég volt, hős volt: The Visitor – A látogató

 
Beküldte: tess 2007 December 13, 18:23-kor a(z) Rég volt témába.

Ma egy lelkes Guru rajongóval értekeztem a régi nagy kedvencekről. Ekkor a haver előállt egy címmel, ami olyan ismerős volt, de mégsem ugrott be. A The Visitor-ról volt szó. Na tegye fel szépen a kezét, aki ismeri! Bármibe fogadni merek, hogy igen kevesen vagytok. A sorozat egy 13 részes FOX dráma/sci-fi még 1997-ből. Idehaza az MTV volt olyan jó fej, hogy megosztotta velünk a csonka 1. évadot a Látogató címmel.

Emlékszem akkor még tényleg apró kis pöcsös voltam, de az istenért sem hagytam volna ki egyetlen egy részt sem, pedig akkoriban igen csak korán lőtték a pizsit.

thevisitor_promo.jpg

A sztori anno teljesen elvarázsolt, de van egy olyan sejtésem, hogy napjainkban is simán megállná a helyét. Adam MacArthur  pilóta a 2. világháború idején, amikor is egy bevetés közben eltűnik a Bermuda-háromszögben. 50 év múlva hirtelen visszatér, de immáron már sokkal hatalmasabb küldetéssel mint 50 éve. Adam egy percet sem öregedett az eltelt időben, ellenben furcsa képességekre tett szert, melyek valószínűleg az idegenektől származnak (tiszta 4400). A férfi gyorsan hozzá is lát küldetése beteljesítéséhez, de erre felfigyel az FBI is. Na kb ennyi amire emlékszem a régmúltból. Még rémlik, hogy persze hogy voltak gonosz idegenek is vagy mi, meg egy segítőkész család is. Na így hány embernek ugrott be?

A sorozat készítésében olyan penge arcok vettek részt, mint Dean Devlin és Roland Emerich. Gondolom őket nem kell bemutatnom, ha mégis akkor mars a sarokba gondolkodni. Mondjuk John Masius neve is ismerősnek, kell lennie a Dead Like Me fanoknak. Nekem a Ferris Buller sorozatból rémlik. Tudjátok ez volt a Meglógtam a Ferrarival című mozi sorozat változata. Na majd erre is kitérek egyszer!
A producerek nagysága mellett a stáb mondjuk eltörpül ellenben a szereplők már tényleg neves arcok. John Corbert szerintem mindenkinek ismerős a Miért éppen Alaszka? című klasszikusból. Adam Baldwin mára meg úgy kult arc, ahogy van. Gondoltátok volna, hogy pont ők szerepeltek benne?

A sorozatot egyébként lehetetlen beszerezni, így a tuti kedvenceim közt van már egy jó ideje. Az MTV-nek már évek óta (van az már 10 is lassan) eszébe nem jutott az ismétlés, míg a nagy dvd feltámasztások ívből kikerülték a sorozatot. A netről letölteni pedig szinte lehetetlen. Akinek mégis összejön az dobjon egy laza mailt, ne üljön rajta!

Na ki ismer még hasonló sorozatot? Jöhet bármi olyan, ami régen tényleg nagy szám volt, de mostanra szinte elérhetetlen. Mi a mai kis beszélgetés során háromig jutottunk, szóval folytatjuk még ezt. Arra viszont belegondolni se merek hány olyan produkció van még, amit ismerünk, de a címe az istenért sem akar beugrani. Hiába rég volt, de hős volt!


free web stats