Meglepően jól nyitott a Grimm

 
Beküldte: Kanyecc 2011 October 31, 21:36-kor a(z) kanadai nézettség,Nézettség témába.

A remény hal meg utoljára – írtam pár nappal azelőtt, mikor kiderült, hogy az NBC hiába csúsztatta el a Grimm és a Chuck premierjét egy héttel, mert meg szerette volna óvni kettőjüket a baseball ellen, mégsem jött össze a kalkuláció, mert a Fox-nál voltak a nyitólapok, ő pedig variált. Ennek következménye az lett, hogy múlt pénteken 23.25 milliós World Series 7. meccse ellen ment mindkettő, ami elől a CBS simán kihátrált ismétlésekkel (tök logikus döntés!), de az NBC ugyanezt mégegyszer nem játszhatta el, így behunyta a szemét, és bízott a nézőkben.

Kezdetek óta nem tagadom, hogy a Grimm-hez nagyon szoros kötelékek fűznek. Már az Upfronts-kor a legvártabb újoncok között tartottam számon, s néhány negatívabb hangvételük kritikák se tudtak kedvemet szegni. A csatorna október 22-e felé feltette a netre a pilot epizódot, aminek nagyon megörültem. Néztem, s a kritikámból kiderül, mennyire meggyőztek. Már csak a nézettség volt a kérdéses?!

Nézzük először az amerikai részleget, ahol a Grimm 6.49 millival debütált, ami mellé 2.1-es (!) célközönség demó társult. Ez, ilyen nehéz környezetben (tudjátok 23 millió ellen) nagyon jónak mondható. Pláne úgy, hogy a Chuck, ami felvezette mindössze 3.39 milliót produkált, illetve 1.0-ás demót. (Neki lényegében mindegy, hiszen így is, úgy is az utolsó etapja startolt.) Kedvenckém további pozitívuma, hogy tavaly ilyenkor (2010. október 29-én) futott Dateline NBC-nél 61%-kal hozott jobb számokat. Erős.

Kanadában is hasonló a helyzet. Náluk is volt baseball, de csak egy kisebb sport csatornán, ahol 1.07 milliót produkált, míg a Grimm 1.53 millióval a heti TOP lista TOP20-ba simán bekerült. Arról nem is beszélve, hogy a legnézettebb sorozatnyitást produkált körükbe péntek esti viszonylatban minden kategóriában. Rating mutatókról se feledkezzünk el. Torontóban nyerte a napot, hiszen 5.1-es célközönség demót, illetve a 25 és 54 évesek körében 5.4-es demót produkált, míg a 18-34 éves körében 5.9-est. Ezen kívül nem csak a CTV-n mutatkozott be, hanem a Space-en is, ahol megint csak tartolt, hiszen 219 ezerrel nyitott. És hogy legyen viszonyítási alapunk ehhez a részleghez, néhány szám péntekről: a CSI: New York 1.42 milliót, a CSI: Miami 1.34 milliót, míg az A Gifted Man (Global) 590 ezret hozott.

Persze mindez szép és jó, de a hangsúly azon lesz, hogy jövő héten miképp fog produkálni. Ha tartja ezeket a mutatóit, akkor zöld utat kaphat a második évad berendelésére. Mellesleg mégegyszer kihangsúlyoznám, hogy ezeket a számokat úgy hozta, hogy közben a csatorna elérhetővé tette a pilotot egy héttel előbb.


free web stats