Reunion – 1.01 – 1986 (a.k.a Pilot)

 
Beküldte: Kanyecc 2007 December 25, 15:18-kor a(z) Pilot,Reunion témába.

Tegnapba már nem fért bele, ezért jöjjön ma. Reunion, az első sorozataim egyike, mely függőségem hajnaláról származik. Mára már halványképek derengenek a pilotból és mivel időm engedi, úgy döntöttem: Rászánom újra magamat, felfrissítem azokat a halvány emlékképeket, mert a kegyetlen FOX megint csak egy kiválóságot kaszált el anno 2005 végén.

reunion.jpg
A sorozat hat fiatal barátról szól, akik közül, egyikőjük meghal 2006-ban. Hogy megértsük az eseményeket, 20 évvel vissza kell utaznunk az időben, a gyökerekhez. Három lány (Sam, Jenna és Carla) és három fiú (Will, Craig és Aaron) a felhozatal, emellett, minden egyes rész egy-egy év történését karolja fel. A titok, a rejtély garantált. Már a pilot részben lesz hozzá szerencsénk, ugyan is Craig és Will hazafelé tartva balesetet okoz. Craig ittassága miatt Will vállalja magára a tettet, ami először jó ötletnek tűnt (balesetnek könyvelvén megúszták volna az egészet), de nem hosszútávon, ugyan is a sofőr meghalt. (További spoilereket nem árulnék el!)

Lost, ha hasonlítani szeretnénk valamelyik sorozatszerkezetéhez, akkor talán ő lenne a legideálisabb, csak éppen fordított felállásban. Míg ott a jelenből kapunk többet, a múltból kevesebbet, addig itt pont minden az ellenkezője. A jelenben, 2006-ban, egy nyomozó folytat nyomozást az ügyben. Elsőként Carlat keresi fel, közvetlenül a temetést követően, aki által megismerhetjük a 20 évvel ezelőtti alapokat. Van is mit, hiszen Sam amellett, hogy Craig-gal jár már egy ideje, volt egy félre lépése Will-lel, kitől most gyereket vár. Aztán ott van Aaron, aki teljesen bele van zúgva Jenna-ba, csak éppen őt nem érdekli. Inkább a pénzesebb pasik jelentik számára a biztosabb jövőt.

Ármány, titok, rejtély. Mind a három elem adott benne, akár csak egy Hidden Palms-ban. A fiatal szereplők nagyon feldobják az egész sorozat hangulatát. Valljuk be, ilyen koncepcióban csak is ők rúghatnak labdába. Ahogyan azt megszokhattuk, a festői táj nem maradhat el. Noná, hogy Narancsvidék idéződött fel bennem.

Nyári sorozatnak csak ajánlani tudom. Azt már elárultam, hogy a FOX-on ment a 2005-ben, amikor is a csatorna alacsony nézettség miatt lelőtte 10 részt követően. Midseason további részei ettől függetlenül láthatóak voltak még, de ha manapság bárki beszeretné szerezni, nagyon meg kell küzdeni érte, ugyan is már alig találni meg, egyes részeit.

This entry has a rating of 4

free web stats