Ötletek, amik működnének tévésorozatként

 
Beküldte: Kanyecc 2011 November 22, 18:10-kor a(z) stuff témába.

Szeptembertől november 1-jéig szép számmal kaptunk pilotötlet berendeléseket. Decemberben majd elkezdjük összesíteni, hogy milyen történeteket kértek be az egyes tévécsatornák, illetve kiket vásároltak meg a castingban. Addig felesleges. És hogy miért duplikáljuk a tényeket? Mert biztosra veszem, sőt 100%, hogy mindegyikről nem írtunk, mert elsiklottunk felette, mert nem tartottunk olyan jónak és számos más oka lehet ennek.

Most mással akarok foglalkozni. Azzal, hogy segítsünk az NBC. Vagy egy másik országos tévének azzal, hogy mit kellene képernyőre (át)ültetni. Vagy éppen segítsünk a mozisoknak? Hogy melyik sorozat állná meg a helyét nagyvászonon. Oda-vissza működik a felállás, sőt játékból sorozat is lehetne olykor, mert annyira zseniális történettel rendelkezik egy-kettő.

Vegyük is át, hogy mi hiányzik tévéből. Nem a 2011/12-es idény volt az első és az utolsó se, hogy nem voltunk megelégedve az országos tévék kínálatával. Most is, ha úgy vesszük, akkor a kábeles részleg tartja a lelket bennünk, hiszen egy Homeland vagy egy The Walking Dead, vagy egy Game of Thrones olyan tempót és minőséget diktált, amit megirigyelhetnek a nagyok. Még a végén megérjük, hogy átpártolnak a nézők hozzájuk – amin cseppet se lennék meglepődve. Ez persze a jövő zenéje. Ha megtörténik, akkor itt a poszt, ami engem igaz; ha nem, akkor meg jót mosolygunk majd ez a kimondott gondolatsoron.

Tehát. Jöjjön az első kérdés: Melyik mozifilmet vagy mozifilm-sorozatot néznéd szívesen újra vagy folytatva a tévében?

Adok némi támpontot. Tegnap este sokadjára néztem meg a The Dark Knight című Batman filmet, amit az egyik legjobbnak tartok. Bár mindent. A régieket is olykor előveszem és újranézem, mert istencsászárok lett. De az új generáció, hát az előtt leteszem a kalapom mindig. A története nagyon ott van a szeren. Oké, hogy animációs formában jelen volt, van és talán lesz is, de most az élőszereplős formációra tessék fókuszálni. Jó castinggal és jó készítőgárdával a Smallville nézőit is visszacsalhatnák a képernyőre. Mellesleg a vámpír/szellem sztorik eléggé elnépesedtek, szerintem kezd túltelítődni ez a részleg. Hozhattam volna fel példaként mást is, de mivel ez a film volt az, ami feltöltött az elkövetkezendő sok hónapra (ritkán nézek filmet, ez volt idén a hatodik), így nálam ő az abszolút befutó. És nálatok melyik lenne?

A második kérdés: Melyik (platformtól független) játékot látnád szívesen tévésorozatként?

Ismét egy olyan részleg, ahol marhajó ötletek vannak. Ma pl.: 7 éves a World of Warcraft, amivel 3-4 évvel ezelőtt játszottam is, elég sokat! Nagyon jó történettel van megáldva, komplex is, és akár 5-6 évadon át meglenne a betevőn. Simán el tudnám képzelni az HBO-n, mondjuk egy Game of Thrones megvalósításban. Vagy hozzuk fel példaként a Need for Speed-sorozatot, vagy az Assassin’s Creed-et?

És végezetül az utolsó, de ez már a fordított felállás: Melyik tévésorozatot néznéd szívesen mozifilmként?

Kell ehhez kommentár? Nem hiszem, no de mégis. Ott van a True Blood és a Vámpírnaplók, ami szerintem simán működne 90 perces felállásban. Főleg, hogy előbbinek az első évadja olyan volt, mint ha egy hosszú filmet néztem volna meg. És a többi is hasonló minőséget szállított.

Most ti jöttök! Jöhetnek az ötletek, némi kommentárral.


free web stats