Fox nyerte a 2011-es novemberi söprést

 
Beküldte: Kanyecc 2011 November 29, 21:15-kor a(z) Hírek,Nézettség témába.

Véget ért a nagy hajtás. Egy idényben három sweep időszak van, amikor az amerikai csatornák ráerősítenek az epizódok terén. Erről a fogalomtár kategóriában találhattok leírást, így nem is folynék bele a lényegébe. Az idei esztendőben a novemberi söprés október 27 és november 23 között zajlott. (A Hálaadásos intervallumot nem szokás beleszámolni, mert a magyarokkal ellentétben Amerikában ilyenkor alig ülnek a tévékészülékek előtt, arról nem is beszélve, hogy ismétlések és ünnepi különkiadások mennek.)

Noha csak második alkalommal, de a Fox nyerte a novemberi tévés söprést. A fentebb emlegetett intervallumban, a 18-49 évesek körében 3.4-es demót produkált, amivel felülmúlta magát. Ez 13%-os növekedést takar az előző idényhez képest. Nem rossz. A második helyen a CBS végzett 3.2-es demóval, a 3. helyen az ABC 2.8-assal, míg utolsóként az NBC 2.6%-ossal. A CBS eszerint stagnált, míg az ABC 7%-nyit, az NBC pedig 4%-nyit vesztett.

A 13%-os Fox növekedéshez nagyban hozzájárult a New Girl és a The X Factor jelenléte is. Forrásunk kiemelte a Terra Novát is, de szerintem ez hülyeség. Mégis hogyan már?! Azt is hozzátenném, hogy a 18 és 34 éves nézők körében 3.1-es demóval ment a CBS-es 2.2-es ellen; míg a tinédzserek körében a 2.1-essel az 1.4 ellen.

És jöjjön a lényeg:

  • A célközönség, azaz a 18 és 49 éves nézők körében a Fox részéről a TOP20-ban 5 sorozat kapott helyet. Mégpedig a New Girl, a The X Factor szerdai adása, a Glee, a The Simpsons és a Family Guy.
  • A 18 és 34 éves nézők körében a TOP20-ban 8 sorozatuk szerzett helyezést. Név szerint a New Girl-ről, a Family Guy-ről, a The Simpsons-ról, a The X Factor szerdai adásáról, az American Dad-ről, a Bones-ról és a House-ról volna szó. Az AD és a Dr. Csont jelenlétén mi is meglepődtünk.
  • A tinédzserek körében a TOP20-as listában már 10 produkciójuk kapott helyet: a Glee, a Family Guy, a New Girl, a The Simpsons, a The X Factor szerdai és csütörtöki adása, a The Cleveland Show, az Allen Gregory, a Bones és az American Dad.
  • És végezetül ne tessék elfeledni, hogy a New Girl lett a 18 és 34 éves nézők körében a No.2 újonc vígjáték (mert ugye a 2 Broke Girls ellen kikapott), míg a The X Factor szerdai adása ugyanebben a kategóriában és célközönség körében a No.1 szkript nélküli szórakoztatóműsor. A Glee lett a tinédzsereknél a No1 sorozat, míg a Family Guy a hasonlóan a fiatal férfiak, azaz a 18 és 34 éveseknél.

free web stats