Ausztráloknál mi a menő?

 
Beküldte: Kanyecc 2011 December 6, 18:35-kor a(z) Ausztrál régió,Nézettség témába.

Próbáljuk minél jobban lefedni a világ sorozatkészletét, de lehetetlen. A remény hal meg utoljára, mert igyekszünk, még ha ez nem is látszik. Előjáróban annyit, hogy a TOP3 tévécsatorna berkeikben: a Seven, a Nine és az ABC One. Olykor persze a Ten is feltűnik közöttük, de az ritka alkalmak egyik. (Kb. ezt szűrtem le 2 hétnyi ausztrál nézettségközlés után, mert ugye a jenki- és a brit nézettségi adatok mellé ezt is odavágtam.)

Egyik forrásunk összegyűjtötte, hogy 2011-ben az ausztrál Seven műsorán mik voltak a No.1 sorozatok, műsorok az egyes kategóriában. Nézzük hát.

A legnézettebb műsor az Australia’s Next Got Talent, azaz az ausztrál csillag születik, melyet átlagosan az idei esztendőben 1.936 millióan néztek. Szép eredmény, mondanom se kelljen. A legnézettebb sorozat a Downton Abbey lett, ami 1.906 millióval futott; míg a legnézettebb ausztrál sorozat a Packed to the Rafters lett, ami átlagban 1.861 millióval foglalhatta el a dobogó utolsó fokát.

A TOP50-ben a Seven – ami legnézettebb csatorna lett – kínálata tűnnek fel jobbára. Mint pl.: az Australia’s Got Talent, a Downton Abbey, a Packed to the Rafters, a The X Factor, a My Kitchen Rules, a Winners and Losers, a The Amazing Race, a Bones, a The Force, a Border Security, a Criminal Minds, a Beauty and the Geek, a World’s Strictest Parents, a Better Homes and Gardens, az Australia’s Got Amazing Talent, a Home and Away, a Body of Proof, a Four Weddings és a Dinner Date.

Amit ki kell emelnem még, hogy a The Melbourne Cup-ot 2.667 millióan nézték, s ezzel 2011 legnézettebb sporteseménye lett.

Jah, és jöjjenek a 2011-es évi rekordok házon belül. Az Australia’s Got Talent fináléjával 2.980 milliót hozott; a My Kitchen Rules 2.127 milliót, míg a The X Factor 2.026 milliót.


free web stats