Tin Man – 1.01 – Into the Storm (a.k.a Pilot)

 
Beküldte: Kanyecc 2008 January 17, 19:18-kor a(z) Pilot,Tin Man témába.

tinman_101_1.jpg
Premier:
2007/12/02
Írta: Steve Mitchell, Craig Van Sickle
Rendezte: Nick Willing

DG tengeti minden napjait, azonban egy napon rejtélyes „barbárok” támadják meg őt és családját. Mint később kiderül egy másik világ királynője küldte érte embereit, mivel veszélyt jelenthet uralmára nézve. Egy örvényviharnak hála megmenekül, viszont családjától elkeveredik, így keresésükre indul. Ekkor ismerkedik össze három kísérőjével: Glitch-csel, Mr. Cain-nel és Raw-jel…

Megjegyzés: Ez a minisorozat kellett már nekem. Régen volt már szerencsém OZ történetéhez, de ezzel a sorozattal teljesen felidéződtek bennem gyermekkorom legszebb pillanatai. Istenem, de imádtam, ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Vagy igen?

Ha jellemezni akarnám a sorozatot, akkor azt mondanám, hogy egy kiforgatott Verne alkotás. Kiforgatott, mert alapjába véve nem teljesen ragaszkodik a regényhez. Talán ez fogott meg benne legelőször. Nem azt mondom, hogy nincsenek kötödések felé, mert akkor hazudnék, inkább csak annyit, hogy a kisebb szadista hajlamokat jól bele ötvözték az írók. Le a kalappal előttük, hiszen egy mini megcsinálása nem kis piskóta. Stílusában megízlelhetjük a streampunkot. Bár én nem sok erre utaló nyomot találtam a pilot részben, de hátha ők mondják, akkor biztosan úgy van.

A pilot rész mondhatni, egy felvezető, egy bevezető, melyben megismerhetjük az alapsztorit, ami sokkal bonyolultabb a fentieknél, csak éppen nem akartam el spoilerezni, így még a kezdetek elején megálltam, ellenben most nem türtőztetném magamat. Szóval a rejtélyes királynő valójában Azkadellia, akinek hét napja maradt, hogy megszerezzen egy igen ritka smaragdot. Gondolom, ezzel lenne hatalma végtelen. Azonban egyik látnoka észleli a bajt, mely valójában DG. Nincs mást tennie el kell pusztítani, ne hogy bárki szabotálhassa tervében.

tinman_101_2.jpg
Spoiler ON:
Mielőtt még azt hinnék, szokványos rossz-jó harcáról van szó, ami részben igaz is, tegyük félre ezt az elképzelést, mert valójában Azkadallia és DG testvérek. Rossz és a jó találkozása. Na ez egy erős spoiler volt, de nem tudtam kihagyni. Ez volt az a pont, amikor besokkaltam. Ekkora ötlet! Spoiler OFF.

DG nekem nagyon szimpatikus egy lány. Főszerepre jobb személy keresve sem találhattak volna. Aranyos, érzelgős és segítőkész. E három tulajdonsága eredménye túloldalon lévő „kísérete”. Elsőként Glitch-csel találkozik, aki régen a királynőnél szolgált. Ezt követően jön a bádogember, Mr. Cain, aki valójában rendőr volt. Zero és emberei szeme láttára ölték meg családját, amiért kárpótlást követel. És végezetül Raw, a látnok, kinek segítségével ismerhetjük majd meg a múlt sötét történéseit.

A környezetet mesésen összehozták. A színek nagyon jól dominálnak. Nincs egy hangú táj, nincsenek egyhangú színek. Mondhatni, minden területnek megvan a maga hatása. Számomra DG földi lakhelyén lévő búza-, vagy valami gabonaültetvény nyűgözött le elsőként.

Mondtam már negatívumot? …nem?! Hát ez hogy lehet? Hát ez van skacok és lányok. Ilyen nem jut eszembe, pedig ma nagyon gonosz akarnék lenni, akkor találnék, de gondoljatok csak arra, hogy ez alacsony költségvetésű sci-fi, így nem lenne fer a nagyokhoz hasonlítani. Aki teheti lesse meg, mert tényleg nagyon el lett találva.

This entry has a rating of 4.5

free web stats