Már kapható A Katedrális itthon

 
Beküldte: Kanyecc 2012 January 31, 11:34-kor a(z) Magyar DVD témába.

Míg a világ a Pillars of the Earth folytatását, Az idők végezetéiget (World Without End) várja; addig a magyarok elégedetten biccenthetnek, mert A Katedrálist nem hanyagolták el idehaza. (Manapság ez tényleg nagyszó!) Nemcsak a premierje volt meg két tévécsatornánál (TV2-nél és az AXN-nél), hanem a DVD-je is megjelent a napokban a Budapest Film jóvoltából. Hogy pontosabb legyek, január 26-tól kapható 3 lemezen a 8 epizódos évad.

Ken Follett 1989-es regénye adta az alapot a produkcióhoz. Cirka 22 évet kellett várni arra, hogy Ridley Scott és Tony Scott úgy döntsön, muszáj lesz belőle egy tévés produkciót csinálni. A Starz és The Movie Network közösen össze is hozta, melyet előzőleg minisorozatnak terveztek, de annyira felkapott lett, hogy a készítők kötelesnek érezték, hogy elkészítsék a folytatását is, ezt emlegettem a kezdőmondatomban.

A sztori az alábbiról szól:

A XII. századi történet a háború és trónviszály függönyén keresztül ábrázolja a kor egyházi és politikai hatalmi harcait, melyek embereket és dinasztiákat tesznek tönkre. A történet a kitalált középkori falu, Kingsbridge katedrálisának ötven évig tartó építését és a település jelentős kereskedelmi központtá alakulását meséli el, szerelemmel, szenvedéssel, árulással, királyi és parasztsorból származó családok sorsainak követésével színezve oly módon, amely szülőt és gyermekét egyaránt épes kiváló és tartalmas szórakozást nyújtva képernyő elé szögezni!

Az alábbi borítással tehát vehető. Nem is túl borsos áron, hiszen mindössze 3.990ft-ot kérnek el tőlünk olyan helyeken, ahol éppen nincs akció, de ahol van, ott pl.: 3.250ft-ért is hozzájuthatunk.


free web stats