Csak mert Super Bowl, kitesszük

 
Beküldte: Guru_press 2012 January 31, 16:09-kor a(z) sajtóközlemény témába.

A Super Bowl minden évben egyedülálló esemény, de 2012-ben biztosan frenetikus lesz az NFL döntője, ahol négy év után ismét a New York Giants és a New England Patriots csap össze. A helyszín Indianapolis, ahonnan a Sport1 kommentátorai, Faragó Richard és Bencsics Márk élőben jelentkeznek majd.

A 2008-as XLII Super Bowl-t sokan minden idők egyik legjobb amerikai futball-mérkőzésének tartják. Akkor, Eli Manning szenzációs passzának, és Plaxico Burress elkapásának köszönhetően a Giants nyerte meg a mérkőzést, és ezzel a Vince Lombardi Trófeát. A New England Patriots hibátlan (18-0) mutatóval menetelt a döntőig, és akkor botlott meg, amikor erre már a legkevesebben számítottak, az utolsó percben.

Az azt megelőző hat évben háromszor is csúcsra értek Bradyék, de az Óriások hasonlítanak egy sorozatgyilkoshoz, aki mindig a Patriotsra feni a fogát. Novemberben a New England két év óta tartó (20 mérkőzéses) alapszakaszbeli hazai veretlenségét törték meg. Ráadásul Eli Manning ezúttal is kivárta az utolsó pillanatot, hogy akkor sújtson le, amikor a legjobban fáj.

Brady és a Patriots az elmúlt évek szereplésének köszönhetően újabb csúcsokat döntögethet idén. A játékos könnyen minden idők harmadik legjobb passzolója (Payton Manninget megelőzve), és valaha volt legtöbb győzelemmel bíró irányítója (Joe Montanával most holtversenyben vezetnek) lehet a rájátszások tekintetében. Ehhez 380 passzolt yardra és egy győzelemre lesz szükség. A tréner Bill Belichickkel karöltve már most a legtöbb Super Bowl-ba (5) jutó edző-irányító párost alkotják. A New York még nem a csúcsokra hajt, csak a Pats skalpjára és a Lombardi Trófeára.

Ezek alapján szinte borítékolható, hogy idén is egy klasszikus találkozó miatt rághatják le a körmüket az NFL-rajongók. Ráadásul Faragó Richard, és Bencsics Márk a helyszínről közvetít a Sport1 nézőinek. A félidőben Madonna ad élő koncertet, ahol a jól ismert dallamok mellett egy új sláger is debütál. A Halftime Show-ban a pop nagyasszonyával együtt olyan sztárok állnak színpadra, mint Nicki Minaj, Jamie King, a Cirque de Soleil és M.I.A.

NFL Super Bowl
New York Giants – New England Patriots: február 5., vasárnap, 22:00, SPORT1 (élő, Faragó Richard és Bencsics Márk helyszíni kommentálásában)


free web stats