The Straits: csempész család érkezik

 
Beküldte: Kanyecc 2012 February 1, 10:25-kor a(z) Ausztrál régió,videó témába.

Imagine The Sopranos wearing sarongs larking about in the tropics. Or, think Underbelly meets The Simpsons.” – Az egyik ausztrál blog így kezdte a beszámolóját a The Straits című újoncnak, ami február 2-án debütál az ABC One műsorán. (Egy másik egyébként a The Sopranos és a Weeds találkozásaként emlegeti.) Nem szabad elhanyagolni ezt a részleget sem, mivel akad néhány ígéretes darab, gondoljunk csak az Underbelly, amit bátran merek ajánlani a The Sopranos rajongóknak.

10 darab 55 perces részt kértek be belőle. A műfaj: bűnügyi dráma lesz. Az alapsztori: egy ausztrál csempész családról szól, akik drogot csempésznek be az országból, illetve fegyvert és egzotikus dolgokat (pl.: állatokat) ki. A családi biznisz mellé társul még az örökségért folytatott viszálykodás házon belül, viszont ezt hamar megoldják, mikor támadás éri őket. Lényegében a Montebello családnak a nem éppen hétköznapi életébe nyerhetünk bepillantást. A részeket: Torres-szigeteken és Észak-Queensland-ben vették fel. A produkciót még 2010 közepén rendelték be, amit 15 hét leforgása alatt vett fel a stáb.

A forgatókönyvért: Nick Parsons, Blake Ayshford, Kristen Dunphy és Louis Nowra volt a felelős. A producerek között: Penny Chapman és Helen Panckhurst; míg az exec. producereknél: Tony Ayres, Carole Sklan és David Ogilvy nevét kell emlegetni. Peter Andrikidis és Catriona McKenzie pedig a rendezésért volt felelős.

A szereplők az egyik interjújukban meg is jegyezték, hogy a 37°C-os hőmérséklet és a 80%-os páratartalom eléggé megnehezítette a dolgukat. Illetve hogy Torres-szigeteken megannyi nyelvvel találkoztak. No és kik a szereplők? Hát: Aaron Fa’aoso, Brian Cox, Rena Owen, Firass Dirani, Jimi Gela és Suzannah Bayes-Morton.

A tovább mögött megtaláljátok a sorozat főcímét, illetve jó pár rövidebb és egy hosszú előzetest hozzá. Ajánló alapján nem igen vett meg, de azért egy beszámolót lehet hogy kapni fog.free web stats