The Walking Dead – Neee braska!!!

 
Beküldte: tess 2012 February 14, 21:01-kor a(z) The Walking Dead témába.

There is no hope for any of us.

Ez most akkor mégis mi volt? Személy szerint ez volt az első reakcióm a cirka 2 hónapos hiatusból visszatérő The Walking Dead kapcsán. Az évad első fele ugye roppant mód megosztotta a közönséget, még ha mindezek dacára a bennfentes kritika erről hajlamos is volt megfeledkezni. Nem úgy a fene nagy kreatív fertőről, ami így elsőre azt kell, mondjam most kezd csak úgy isten igazán kicsúcsosodni.

Jó példa volt erre a Nebraska című visszatérés, ami másodpercre pontosan a fall finale folytatása volt. Már itt elkezdődött a készítők részéről a vérlázítás, lévén pofátlanul kettévágtak egy történeti egységet. És itt most ne a cliffhanger & cut verzióra tessék gondolni, hanem arra, amit rendre a hazai ker tv-k csinálnak. Az oké, hogy az egész mészárlást effektíve egyfajta zombi apokalipszisnek állították be, aminek az utózöngéivel akartak hosszabban foglalkozni. Ezt elfogadom, sőt el is várom egy ilyen kreatív kollektívától, hogy ne jóllakott kisiskolás módjára durrantsanak bele a közepébe. Azonban ami a sokkterápiával jött, nos finoman szólva is hagyott maga után kivetnivalót.

Kezdjük mindjárt azzal, hogy a feszültség és az a bizonyos világvége hangulat egyből adott volt, amit csak tovább feszítettek a táboron belüli indulatok. Shane kirohanása és a többiek keserű felismerése ütött, akárcsak Hershel kijózanító fájdalma. A gond ott volt, hogy a készítők nagyon nem találták a mércét. Ami az első 10 percben működött, az szép lassan unalomba, majd a végén hihetetlenül buta melodrámába csapott át súlyosnak beállított moráliskérdések közepette. Most komolyan, mi értelme volt itt Otis szerepét firtatni? És finoman is szólva ez még csak a jéghegy csúcsa volt.

A gondok ott kezdődtek, amikor ismételni kezdték magukat az írók. Ismét egy bugyuta kutatás, de ezúttal pepitában és immáron már Hershel után. Szemlátomást izzadtságszagú kiútkeresés volt ez abból a bizonyos írói csapdából, elvégre az öreget és a csapatot megint közös nevezőre kellett hozni, méghozzá jó gyorsan. Na, erre jött kapóra a saloon jelenet, amikor is hirtelen visszajött az a keserédes poszt-apokaliptikus hangvétel pár pillanatra. Aztán persze megint jött a könnyebbik megoldás és a keserű szájíz, de legalább futott egy korrekt western betétre. Még hogy a műfaj halott mi?!

Az i-re viszont a pontot egyértelműen Lori pakolta fel, de ugyancsak negatív értelemben, elvégre ennek a facepalm-ra hajazó balesetnek az égadta világon semmi értelme nem volt. Totális blődség volt, akárcsak Shane intenzív tesztoszteron túltengése, vagy Hershel hevenyészett megvilágosodása. Utóbbiban mondjuk látok még némi potenciált, de a többi fonal egyszerűen unalmas. Főleg ha bejön az ellenséges kollektíva, akkor aztán teljesen kegyvesztettnek érzem magam. Nem mintha ez az átkozott farm lét nem idelelt volna már ki.

Ettől függetlenül aztán megint csak bebizonyosodott, hogy én vagyok a műveletlen tuskó, lévén a nép megint csak bekajálta a csatornát. Sőt, mi az hogy bekajálta egyenesen felzabálta, elvégre a Nebraska atom-brutál jó számokkal, 8,1M körüli nézővel nyitott, ami ugye all-time kábel sorozat rekord. Ezek után mondja azt nekem valaki is, hogy van Isten.

This entry has a rating of 2.5

free web stats