Elkaszálta a Terra Nova-t a Fox

 
Beküldte: Kanyecc 2012 March 6, 9:04-kor a(z) Canceled/Ended: 2011/12 témába.

Elérkezett a nap, végre a Fox eldőntötte, hogy mi legyen a sorsa a túl hype-olt (?) sorozatának sorsa. A Terra Nova kaszát kapott! Tulajdonképpen nem igazán lepődtem meg a döntés kimenetelén, mert manapság ez a műfaj valahogy nem üti meg az amerikaiak elvárását. Fura egy nép, aláírom, de általánosságban két évadnál tovább nem húzzák. Meglepő? Nem feltétlen, hiszen a The Event elhullott, a FlashForward hasonlóképp, eddig a legtovább a V bírta, ami két évadig tudta elnyújtani magát. (A szomorú tény pedig az, hogy akkora emberelte meg magát.) Valószínűleg ezt látván a magyar országos tévék se fognak tolongani a premierjével, ergo előbb fog érkezni egy kábelesre, mint egy RTL Klub-ra.

Az indok teljesen adja magát. 1) A szereplők javának a szerződése lejárt még decemberben. Egy részük már új pilotba is szerződött, azaz elhagyták az amúgy is süllyedőnek vélt hajót. 2) A nézettsége hiába stabilizálódott az évad második felére, még sem hozta azt a számot, amivel megütötte a mércét. A 2 órás fináléját 7.2 millióval zárta az estét, illetve 2.2/6-os demó/shared értékkel. 3) Nem is volt egy olcsó sorozat. A pilotja 14 millió dollárba fájt, majd a folytatás részenként olyan 4 millióba.

A gyártó, azaz a 20th Certury Fox TV meg fogja meg fogja próbálni eladni más csatornára. Ezek már az utolsó vergődések, hiszen nagyon ritka az, amikor sikerül. A Southland-nek összejött, de hát krimisorozat. A TNT-t teljesen jó helye lenne, főleg hogy náluk a Falling Skies is fut, mint műfajbeli. Meglátjuk. Sok reményt ne fűzzetek hozzá, inkább törődjetek bele.


free web stats