Netflix lehet a Terra Nova új otthona?

 
Beküldte: Kanyecc 2012 March 8, 15:34-kor a(z) Hírek témába.

A deadline.com szerint beigazolódott az, amit írtunk két nappal ezelőtt, miszerint a készítők megpróbálják más tévécsatornának eladni a sorozat folytatását. A Terra Nova legnagyobb problémája a családi szálnak a túlzott erőltetése jelentette. A kasza ezért is suhant részemről. A dinós részekkel, illetve a két törzs közötti konfliktussal sok bajom nem volt, azonban annyira klisések lettek a karakterek, valamint a rájuk varrt sztorik, mint egy évvel ezelőtt a V-nél. Bár azt végig tudtam valahogy szenvedni, ezt pedig nem!

A jelenlegi felállás szerint a Netflix-szel kezdődtek meg a tárgyalások. Minden „kedvenc” megmentője ők szeretnének lenni? Ott van a FireFly, melyet vele kötnek össze, holott még sehol se tartanak a tárgyalások, az egyeztetések. Ott az Arrested Development, melynek folytatása/felélesztése berkeikben esedékes, és hivatalos is egyben. Ők voltak olyan bátrak, hogy felüllicitáltak mindenkit a House of Cards megvételekor. Azóta már egy újabb dramady-t, a Lilyhammer-t is műsorukra tűzték. Elképesztő, hogy egy online kölcsönző mennyire beindította magát. Két évvel ezelőtt nem is hallottunk felőle, mostanra pedig ott emlegetjük a kábeles nagyok sorában, ahol az AMC és az FX foglal helyet a többi nagy mellett.

A Netflix-nél nem az előadásos nézettség a lényeg, hanem a DVr-nézettség. Mennyien „töltik le” az adott részt. Ebben pedig eléggé jó helyen zárt a Terra Nova, így nem is kérdéses, hogy jó helyen kezdtek el a sorozatatyai tárgyalni.

Ez mind szép és jó, de a TN cseppet sem olcsó sorozat. Ez fejfájást fog okozni mindkét félnek, hiszen a Netflix-nek nincs akkor költségvetése, mint egy Fox-nak. Olvashattátok, hogy millió dollárba fájt a pilot, illetve a folytatása. Komolyan át kell gondolniuk. Ez persze nem zárja ki a minőség romlását, mivel ott a Southland, ami az NBC-ről ment a TNT-re és mennyivel minőségibb lett! Másrészről, kicsit kezd unalmas lenni, hogy minden (kvázi) „kedvencnek” a megmentője a Netflix lesz, mármint ez nekem abszurd. Elsők között kötik össze vele a törölt produkciókat.

Minden esetre várom a döntést. Sokan kíváncsiak a második évadra, hogyan folytatnák. Én nem vagyok köztük, de ha mégis szerencséje lenne, akkor bepótolom a lemaradást, adok neki újabb esélyt. Addig nem!


free web stats