Smallville – 7.08 – Blue

 
Beküldte: tess 2008 January 30, 10:27-kor a(z) Smallville témába.

smallville_708a.jpg
Premier:
2007/11/15
Írta: Todd Slavkin, Darren Swimmer
Rendezte: Glen Winter

Clark nem képes ellenállni anyja, Kara hívásának és kiszabadítja a nőt a kristályból. Ennek viszont súlyos következményei lesznek, mivel Kara-val együtt Zor-El is életre kelt, akinek legfőbb vágya, hogy az El család uralkodjon a világon. Clark persze szembeszáll apja egykori ellenfelével. Eközben Grant és Loise közt egyre jobban elszabadulnak az indulatok, ami mindkét oldal életét megnehezíti. Főleg Grant van bajban, mivel titkon Lex-szel is üzletel…

Megjegyzés: Hát a nagy „reunion” rész ezzel szépen meg is volt. Már egy ideje húzogatták előttünk a mézesmadzagot a készítők Jor-El eljövetelét illetően, ami talán a második legnagyobb eljövetelnek számít a sorozat történetében. Zod azért anno egy kicsivel jobban ütött szerintem. Bár lehet, hogy ez is csak a jókora hype-nak tudható be, ami ismét túlértékelte a látottakat. Valami olyan érzés kerített hatalmába alatta, mint a jubileumi 100. résznél. Jó volt meg minden, de én azért többet reméltem. Valahogy kimaradt a pofám leszakad rész. Ez van, ettől függetlenül viszont kaptunk egy penge kis alapozást és egy merőben odabaszó finálét. Spoilerek jönnek keményen!
smallville_708b.jpg
Krypton ide, Kryptone oda, de ez a rész most nem az idegeneké, holott a játékidő jelentős részét ők töltötték ki. Jor-El és Kara karaktere hirtelen jött és hirtelen is ment. Ez bizonyos szinten pazarlás számba is mehetne, mivel Jor-El tényleg félelmetesen jó volt. Christopher Heyerdahl alakítása ott volt a toppon és merőben más volt, mint amit a Sanctuary-ben vagy a Stargate Atlantis-ban megszokhattunk. Ezért is nem értem miért kellett olyan gyorsan jegelni a karakterét. Főleg ilyen béna mód. Kara ellenben full jellegtelen volt és csak budge pocsékolás. Egyébként ez a tendencia igen csak jellemző a sorozatra. A Kryptoni szálon ugyanis mindig van egy értelmes, jól összerakott karakter (Brainiac) és egy kutyafuttában összetákolt (Zod). Az egyensúly ez idáig mindig megvolt, bár én inkább változtatnék rajta.

Nagy kérdésekben sem volt hiány, ami több mint jó. Öröm látni, hogy még így a 7 évad közepe felé is van még mit mutatni. Sőt, van még a tarsolyban elég sufla az újításokhoz. Kara és Lana beszélgetése például ilyen volt. Kara látja Lana-ban a sötétséget ergo a készítőpáros még nem jegelte a hölgyeményt. Aztán ott van a fináléban Lara eltűnése és hát fejvesztése is. Ebből még penge történeti egység kerekedhet. Csak úgy, mint Clark újdonsült büntetéséből, amit az isteni Jor-El rendelt el. Utoljára, amikor ilyen történt volt egy halálozás is. Hehe reméljük most is lesz!

A fő szál viszont jelen esetben a mellék vonalon trónolt. Lex és Grant üzletelése több mint durva. A fináléban lelepleződő ok-okozati kapcsolat, pedig egyenesen letaglózó. Komolyan az egész Kryptoni mizéria nem volt ennyire meredek, mint a két faszi szimpla párbeszéde.
smallville_708c.jpg
A jövő mindenképpen Lex és Grant biznisziére megy majd rá, aminek csak örülni tudunk. Főleg ha bejön a sejtésem és Lionelt is beveszik a buliba. Persze a Kryptoni egység sem maradhat sokáig a levegőben, mivel Lara előbb vagy utóbb vissza fog térni.
Verdictnek legyen annyi elég, hogy ismét egy jól összetákolt részt kaptunk egy igen csak jól megalapozott sztorival. A lufi közben egyre csak dagad és ha hinni lehet a pletykáknak akkor az évad végén bika nagyot fog durranni. Akkor meg főleg, ha Series Finale is lesz egyben!

This entry has a rating of 4

free web stats