Breaking: Elkaszálta az HBO a Luck-ot

 
Beküldte: Kanyecc 2012 March 15, 1:03-kor a(z) Canceled/Ended: 2007/08 témába.

Ilyen is megtörténhet? Meg bizony. Az HBO nemrég berendelte a sorozat 2. évadját félretéve a nézettségi mutatókat. Fel is emlegettük a Treme-effektust kritikájánál, hiszen a minőséget tartották szem előtt akkor, amikor döntött a sorsáról. És tulajdonképp ez is az HBO-szlogenjét bizonyítja: ő tényleg nem tévé. Reggel olvashattátok a szomorú, letaglózó hír a hírmorzsáinkban, miszerint a sorozat a harmadik lovát vesztette el a forgatásán. Szerencsétlen állat beverte a fejét, mely olyan rosszul érte, hogy az állatorvos az elaltatás mellett döntött. A stáb ekkor ismételten összeroppant, hiszen az előző etapban, az elsőnél is 2-től meg kellett válnia. A PETA innentől kezdve el kezdte támadni a készítőket, a sorozatot, és mindent megtett, hogy több ilyen ne fordulhasson elő. De mivel az HBO-ról és Michael Man-David Milch párosról van szó, ők se olyanok, akik a pénzt, a hasznot tartanák szem előtt.

Egy órája érkezett a hivatalos közlemény, melyet megdöbbenve, ám teljesen mellettük szólva és együtt érezve könyveltem el. Az HBO a készítőkkel együttesen úgy döntött, hogy leállítják a forgatás, s egyben be is fejezik azt. Nem lesz második évad. Ennyi volt. Hiába tartották be a magas biztonsági szabályokat, amivel a forgatás elvileg zökkenő- és balesetmentesen zajlott volna, még sem sikerült. És mivel a jövőben is előfordulhatott volna hasonló eset, így inkább leálltak. „We are immensely proud of this series, the writing, the acting, the filmmaking, the celebration of the culture of horses, and everyone involved in its creation.” – folytatta az egyik készítők.

Michael Mann és David Milch kezdetleges nézeteltérése ellenére azt nyilatkozták: remélik, hogy a jövőben is együtt fognak dolgozni valami projekten, mert működött. Hogy mi lesz a leforgatott részekkel, azt nem tudni. Nincs infó róla. Tippemre befejezik őket, tisztelegve az elhullott állatok előtt. Bár az ellenkezője is elképzelhető, hogy sose látjuk. Az első évad 8 részes, elvileg 2×02-nél járt a forgatás. Nem tudom, ez legyen a legkisebb problémánk, hiszen egy minőségi sorozattól kellett elbúcsúznunk – ismételten! De ezt az indokot megértjük.

RIP Luck


free web stats