Showder Klub – Kezdett a 9. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2012 March 23, 20:28-kor a(z) Showder Klub témába.

Kérem szépen, visszatértem a Showder Klub világába – méghozzá hosszú kihagyás után. Mit takar az? Valahol az 5. évad tájt borult ki a bili, s mondtam azt, hogy ezek már csak a pénzért csinálják, vagy a szerződéshosszabbítás miatt, hogy tudjanak nyáron roadshow-zni. Kb. ugyanazt a görbét élték meg, mit a South Park, azaz a kezdetekben verhetetlen ötletekkel és poénokkal álltak elő, időmúlásával pedig kezdett fogyatkozni mindkettő, majd átbillentek a ló túloldalára, és most azt hiszem itt tartunk. Ugye?

Ha tavasz, ha ősz, akkor Showder Klub. A csapat létszámának növekedése is arra adott következtetni, hogy kifogytak a jó sztorikból, illetve felnőtt egy olyan társaság, akik az újoncokat, ifjakat felkarolhatják, és hasonló sikerre vihetik. (Talán még spinoff-ot is kaphatnának, hülyeség lenne, bár egy különkiadásos miniévadnak már nem.)

A 9. évad startolt múlt hétfőn. Aranyosi felkonferálása miatt szálltam be. A másik ember, akire simán pazaroltam volna az időm az Kiss Ádám, de ez evidens. (Végülis neki köszönhetjük a műfaj honosítását.) A fellépő trióban pedig: Felméri Péter, a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Bruti. Három szélsőségnek is felfoghatjuk a csapatot. Felméri poénkosara annyira nem jött át, mint a másik kettőé. A legkiemelkedőbb, és ezen tényleg meglepődtem, az a két „csóró Erdélyből” volt, akik nagyon színvonalas műsorrészt adtak le. Komolyan, többször hangosan felröhögtem a poénjaikon. Jókkal álltak elő, lehet valakinek a könyökén jöttek ki, nekem nem! Remek felvezetést kapott így a Comedy Central-ról ismerhetett Bruti. Nála a stílus tetszhetett meg többünknek: nyers, szókimondó, egyedi.

Igazából egy Showder Klub-ról nem lehet sokat írni, kritizálni pláne… Az évadkezdés jóra sikerült. Simán szerezhetnek egy ilyen résszel új nézőket.  Lesz újítás is. Biztos olvastátok, hogy áprilisban roast-tal készülnek. A kezdésben Nagy Feróra, a hazai rocker világ egyik ikonjára esett a választás, de elvileg lesz egy másik különkiadás is. (Vagy csak rosszul rémlik? Majd ti megmondjátok.) Jó lett a 9×01. A minőség is arra utal, hogy hamar elreppent az a 42 perc. Ennél rosszabb sose legyen. A bizalom jeleként kapta a magasabb(nak tűnő) pontszámot.

(És végére egy költői kérdés (?), érdemes pótolni az elmaradt négy évadnyi lemaradást?. Van olyan szinten, mint ami emészhető, és jó féle? Kommentbe lehet győzködni, vagy éppen lebeszélni róla.)

This entry has a rating of 4

free web stats