Netflix csak egy szájhős

 
Beküldte: Kanyecc 2012 March 23, 23:58-kor a(z) stuff témába.

Eddig bírtam, elszakadt a cérna. Minden tiszteletem a Netflix-é, de már kezd az agyamra menni. 2 évvel ezelőtt egy ismeretlen fogalom volt számomra. Tudtam, hogy egy online ízé, ahol filmeket és sorozatokat tud nézni az arra tévedő. A Hulu.com-mal tettem egy kalap alá, hiszen a lényege ugyanaz. Azóta változtak a felállás. Berendelték az első sajátgyártású sorozatukat, a House of Cards-ot, illetve elrendelték az Arrested Development felélesztését. Maximális respect. Tényleg. Egy újabb konkurencia tűnt fel a jenkiknél. A pályafutása akár az AMC-hez hasonló is lehet, majd meglátjuk. De hogy pontosan miért szakadt el a cérna?

Ne rohanjunk annyira előre. Emlékeztek a Firefly-re? Minden bizonnyal az igen, aki sorozatfüggőnek tartja magát. Minőségi produkció volt, illetve rövidéletű. Fájó szívvel búcsúzta a sorozatnemzet, és bizakodott abban, hogy majd valamelyik tévécsatorna felkarolja, és átveszi a folytatását. Nem történt meg. Tavaly aztán újra elővették a “döglött akták”-at, hiszen a Castle főszereplője, Nathan Fillion, aki egykor annak is a főhőse volt még a finanszírozási részébe is beszállt volna, csak hogy legyen már valami. Ekkor jött először szóba a Netflix, mint lehetséges új otthon. A rajongók pár napi örülhettek a gigantikus hírnek, de az egészből nem lett semmi.

Az idő múlásával a Netflix úgy épült be a köztudatba, mint az “elkaszált kedvenceink megmentője”, holott csak az Arrested Development-nél sikerült ez a hősi tett. Kampánynak is felfogható ez a stratégia, mert tulajdonképpen egyik napról a másikra tűnt fel a köztudatban a jelenléte (a világnépe számára), és rátenném a fejem, hogy ezekből a „fellebbenő hírekből” profitált is új előfizetők formájában, illetve kapta az ingyen reklámot a különböző külföldi rangos oldalaktól. – Tudom, ez kicsit gonoszul hangzik, de lehet valóság alapja.

El is érkeztünk a cérnához, ami a Terra Nova lenne. (Emlékezet frissítés.) Fellebbent az a kószahír, hogy a Netflix-szel a készítőgárda tárgyalásokat folytat, melynek tárgya: az átvétele és a folytatása. Remény hal meg utoljára – gondolhatnánk. Azóta semmi hír az irányvonal felöl, sanszos ebből se lesz semmi. Bár nem igazán hiányozna, szóval nem lesznek álmatlan éjszakáim.

A cérna pedig ott szakadt el, amikor a héten ugyan ez a hír látott napvilágot csak a The River-re szabva. Na elmentek a sunyiba. Az ABC még hivatalosan nem mondta ki a kaszáját, még ha a nézettségéből sejteni lehet. Nem szép dolog játszadozni a szavakkal, mivel ők ilyen határokat surlónak. Inkább belenyugszom a távozásába, és csalódom kellemesen, ha folytatják; mint hogy másodjára is koppanjak.

Nagy szájhős a Netflix, és nálam az üres szavaival egyre mélyebbre süllyed. Vagy csak Én érzem úgy, mintha áltatnának? Oké, élőpélda az Arrested Development, de az nem volt ennyire friss seb, mint amilyen utóbbi lehet.


free web stats