The River – 1. évadzáró részről

 
Beküldte: Kanyecc 2012 March 27, 1:46-kor a(z) The River témába.

A The River utolsó 1 percének hatása alatt vagyok. Már vagy 20 perce! Szívesen kimennék az utcára, és elordítanám magam mindenféle trágár szavakkal. Annyira ütött, hogy még mindig érzem az utóhatását. Áhh. Félelmetes, hogy honnan mentettek az írók. Kételkedtem bennük, hiszen az 1×07-es részt az évad csalódásának ítéltem, és mégis sikerült talpra állniuk. De honnan basszus…! Aron Eli Coleite és Michael Green megint elengedte a fantáziáját. Jól tették, basszák meg! – bocsánat. Nyugodt szívvel ajánlom minden Lost-ot sirató emberkének, mert hozza azt a hatást, ami anno berántott bennünket. Magyarázatot kapunk is, meg nem is, viszont pont így jó ez.

Komolyan féltem attól, hogy miként fogják folytatni, hiszen Soo Hugh kezébe adták a legnehezebb munkát, azaz vezesse fel az évadzárást. Adjon válaszokat a nézőknek. Teremtse meg az izgalmat, mégis maradjon józan keretek között. Kenneth Fink pedig mindezt valósítsa meg. A nézők kettőjük produkcióját úgy értékelték, hogy 4.21 millióról tovább esett a nézettsége 4.09 millióra. Mondhatom hálásak voltak – persze ez csak irónia. Elszakadt nálam is a cérna, hiszen a jól felépített sztorit, mint ha a földbe tiporták volna. – Hihettem ezt, aztán az 1×08-ban mindennek értelme lett. Végre megtudhattuk, hogy mi az a varázslat! Azt, hogy miért van a rejtélyes kísérő a hajón. Az, hogy mi irányítja a fogaskerekeket.

Nem mondanám azt, hogy nem maradt rengeteg kérdés bennem, mert ha megerőltetném magam, biztosan rákérdeznék egy s másra, viszont évadzárásnak nagyon összerakott részt kaptunk. Ezt úgy képzeljétek el – hajj, nehéz spoilermentesen írni –, kaptunk egy újabb epizódsztorit, amit kivetítettek egy lehetséges 2. évados folytatásra. Nézzétek meg, megéri.

Lehet, picit szomorkodtam tavaly májusban, mikor csak 8 részre kérték be a The River-t. Most cseppet se bánkódom. Ezért olyan jók a brit sorozatok is, mert a mennyiség és a minőség tökéletes harmóniában van. Talán a 7 epizód is elég lett volna, de az a +1 már nem oszt, nem szoroz. A számot és a mértéket eltalálták. 13-nál húztam volna a számat, egyébként belefért volna. A 22-t túlzásként könyveltem volna el. A lényeg, hogy amit akartak, azt ennyiből is kihozták, méghozzá úgy, hogy kerek lett, ütős lett és működtek az epizodikus rejtélyek.

Jó, jó, visszaszívom a Netflix-es írásomban írtakat. Nagyon szeretném, ha valamelyik csatorna folytatná. Erre az esély eléggé csekély, szomorkodom is. Inkább egy The River-t kellene éltetni, mint egy Terra Nová-t. (Ez nem volt szép, ellenben így gondolom.) Abszolút megállta a helyét a dokumentarista jellegével network tévén. A végére a színészek is belejöttek a színészi játékukba. Nagyon jó alakításokat láthattunk. Csepp panaszom sincs rájuk. Majdnem tökéletes évadzárás lett, de tényleg, ott mozog 4.75/5 magasságában. Lehet túlzottan elfogult vagyok, nem tagadom. Nyáron újranézem, az meg tuti. Jah, és le a kalappal.

A végére pedig egy biztató interjú részlet Leslie Hope-tól: “If The River does return, it will likely be for another eight-episode season.

This entry has a rating of 4.5

free web stats