Rég volt, de nem hős: Six Degrees

 
Beküldte: tess 2008 February 6, 11:03-kor a(z) Rég volt témába.

Pár hónapja az egyik lelkes Guru olvasónknak hála elindítottam egy rovatot, amiben a régi nagy kedvencekről értekeztünk. Na ez anno kimerült a The Visitor-ral sajnos. Persze ez nem azt jelenti nincs több kedvencünk, hanem akármilyen ciki is, de nem emlékszünk a többi címére. Csak megmaradt emlékfoszlányok vannak, amikből igen csak nehézkes lenne az építkezés. Példának okáért, miként festene, ha mondjuk valami olyasmit írnék, hogy: egy sorozat, ami a Marson játszódik és egy ember bolyongását követi. Na ebből ki tudja, mire gondolok? Hagyjuk is!

Helyette inkább foglalkozzunk a múlt évi bukott sorozatokkal. Nem volt kevés, de én inkább csak az ismertebbekre szorítkoznék. Itt van mindjárt elsőnek a Six Degress, ami J.J. Abrams és Bryan Burks közös munkája volt az ABC berkein belül. A sorozat anno óriási hype-ot kapott, bár nem is csoda, hisz Abrams neve a Lost óta garancia mindenki számára. Hát sajnos most nem jött össze neki, ami jól mutatja, hogy a nagyok is képesek tévedni. Példának eddig ott állt Brucheimer és Joel Silver is. A sorozat tehát igen csak nem úgy teljesített, mint ahogy azt sokan várták tőle a gyilkos csütörtökön. A nézettség gyalázatos volt, ami épp csak arra volt elég, hogy megelőzze a CW-t és néha az NBC sitcom estjét. Ezzel szemben viszont a másik újonc az Ugly Betty szinte szárnyakat növesztett. Magyarán nem volt cseppet sem kérdéses a széria további sorsa. A 6. rész után jött a hiatus a makulátlan Sweeps érdekében, majd márciusban visszatért még kemény két rész elejéig. Utána viszont már hivatalos lett a kasza, így az állás 8 leadott rész és 5 dobozban maradt. Ez volt talán az ABC meglepetés kaszája a 2006/07-es évadban.

sixdegrees_regvolt.jpg

A széria dvd-n eddig nem jelent meg, és ha őszinték akarunk lenni, akkor nem is fog. A részek viszont kikerültek a nemzetközi piacra, aminek hála a Viasat3 le is csapott rá. Így a sorozat rajongói biztosan végignézhetik Abrams-Burk páros agymenésének mind a 13 állomását, amire az amcsik többsége fittyet sem hánt. Egyébként ha jól tudom a sorozat maradék részei online kijöttek az ABC honpalján.
A stáb persze azóta teljesen szétszóródott és többségük már más utakon jár. Abrams mostanság ugye a FOX jövő évi szuperprodukcióját a Fringe-t készíti elő, ami igazán nagy durranásnak ígérkezik. Emellett decemberre várjuk az új Star Trek filmet is, aminek a rendezője lesz. Burks a bukta óta is Abrams hűséges társa és partnere. Eddig olyan munkákhoz adta a nevét, mint a nemrég bemutatott Cloverfield mozi, vagy a Lost: Missing Pieces mini. Ja és a Fringe munkálataiból is aktívan kiveszi a részét. Sajnos a többiek vagy munka nélkül maradt eleddig, vagy gagyi filmekben tolják. Sorozatos szinten a mozgásuk viszont vetekszik a zéróval. Kitudja talán a nézettség ótvar nagy buktája nem csak a történetnek és a tálalásnak köszönhető, hanem a színészeknek is. Ezt jól mutatná az előbbi felsorolás is, hisz Abrams-Burks páros karrierje gyorsan képes volt mindezt kiheverni. A többiek viszont…


free web stats