Magic City – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2012 April 5, 16:20-kor a(z) Magic City,Pilot témába.

Újabb produkcióval repítenek vissza az időben. Most a Starz gondolta úgy, hogy érdemes pénzt és időt beleölni: egy 1960 években játszódó sorozatba. A network tévék mindegyik befürdött az ötlettel, hiszen a The Playboy Club az NBC jóvoltából elkaszálásra került, míg a Pan Am hivatalosan nem, de nem hinném, hogy lenne „négy ászuk a kezükbe”, amivel megnyerhetnék ezt a (póker)meccset. Az AMC-s Mad Men sikerét sokan el akarják érni, amihez – tulajdonképp – a kábeles csatornák állnak a legközelebb, hiszen a Boardwalk Empire az HBO részéről remekül visszarepít a szesztilalom időszakába. Tehát a Starz-nak fel lett adva a lecke. A Spartacus-franchise elkészítése után pedig minőséget elvárjuk a Magic City-nél is.

1959-et írtunk. Egy szállodatulajdonosa próbálja megcsinálni az év estjét, ahol Sinatra fog fellépni. Az élet persze ennél bonyolultabb és nehezebb, mivel a gondok mindenhol jelen vannak. Ha ez a show nem jön össze, akkor jövőre lehúzhatják a rolót. Mellesleg szilveszter napján játszódik a pilot. Azon a napon, amikor az emberek fergetegesen jól akarják érezni az újév előtt magukat, így a nyomás csak tovább nő, hiszen ők azok, akik valóra váltják az álmokat! – Ezt a terhet az is továbberősíti, hogy sztrájkolók lepték el a szálloda főbejáratát. Sok dolgot kell megoldania vezetőnknek, mégis csak ezen múlik a jövőjük.

A ’60-as években az alvilág is jelen volt a hétköznapokban. Szintén belefoglalták őket a kezdésbe, és van egy sejtésem, hogy a folytatásban is találkozni fogunk velük. A jó kapcsolatok egyik velejárója. Tulajdonképp a kezdés az emberi kapcsolatokra fókuszált. Ki kivel van jó viszonyban, illetve kik azok, akik a fejfájást okozhatják hosszútávon. Ezáltal kicsit altatósra is sikeresett, még ha a stílust, a kort remekül fel is élesztették.

A megvalósításra viszont nincs panasz. Az a képi világ, amit láthatunk benne, megéri az 55 percét. Remek színvilággal dolgoztak. Ügyeltek az apróságokra. Ugye, amikor belekezdünk egy kornak a feltámasztásába, akkor utána kell járni, hogy hajdanán mit lehetett, és mit nem! Mik voltak a szokások, és hasonlóknak. A legjobb példa ezekre a dohányzás. Boldog-boldogtalan kezében, farzsebében, ingzsebében cigaretta. Elsütik a szokásos jeleneteket, amikor a cigarettás doboznak az egyik vége van csak kibontva, és azon keresztül löketik ki a stresszoldót. Anno is így volt, jár is érte a félpont pluszba! Az öltözködéssel, a kocsikkal csak ráerősítenek a korhőségre. Mellesleg a poént se hagyták ki belőle, ahogy a rengeteg csöcsöket se. Akkor még a nők nem ismerték azt a szót, hogy prűd. Bemegy egy főnök a csajok öltözőjébe, és mint ha mi sem történt volna. Semmi zavarba ejtés a lányok arcán. (Kánaánba járnak a nézők.)

Nálam a sztori volt a buktató. A pilot nem teljesen állt össze a rész végére. Valahol belekezdtek, folytatták a probléma megoldásának útvonalán, amit a végére meg is oldottak, de csak részben. Ilyen szempontból no, meg ha már berendelték a 2. évadjátegy jobb évadnyitást vártam volna. Mindössze ennyi negatívumot tudok felhozni. Ez persze hangsúlyos, és ez az aggasztó. A szállodavezetésébe, az ott dolgozók életébe alig nyertünk bepillantást – legalábbis nem nevezném annak ezt! Remélem összekapják a folytatásban magukat.

A szereplőgárdára azonban nincs panasz. Rossz alakítással nem találkoztam. Féltem ilyen téren egy kicsit, hiszen a szereplőgárda roppant nagyszámú. Kell is a sok ember, hiszen egy szállodáról beszélünk. A főszereplőnők többsége eléggé eyenady jelenség. A színészek közül a fiatalabbak a legberántósebbak. Jól áll a kezükbe a cigi, jól áll nekik a laza stílus. Önbizalomból nincs hiány. Ezzel szemben ott vannak a „felnőttebbek”, akik arcán túlnyomó részt a teher köszön vissza. Már-már a néző is aggódik velük.

Úgy vagyok most kicsit, mint a Luck-kal. Visszarepített a korba. Még nézője is leszek, viszont hetibe semmiképp se. Nincs baj a minőséggel, csak a sztorival. Kb. kapkodtam a fejemet, hogy most mivan? Lehet április 6-án újranézem, hátha összeérnek az „ízek”, és akkor tisztább lesz a kép a fejembe. Ezt leszámítva tényleg adja magát. Must see kategóriás. Simán ki is nézem belőle, hogy a jövő évi díjátadók jelöltjei között visszaköszön a címe.

This entry has a rating of 3

free web stats