Rém rendes család – a világon

 
Beküldte: Kanyecc 2012 April 26, 19:25-kor a(z) archívum témába.

Van olyan ember, aki ne ismerné a Married… with Children-t, avagy magyar címén a Rém rendes családot? Nem hiszem, hiszen nyugodt szívvel tekinthetjük kultsorozatnak, ami a Fox műsorán startolt 1987-ben. A csatorna 25 éves fennállása alkalmával vasárnap le is adta a pilotját, ami nem mozgatta meg a nézőket, de a részvétel a fontos, illetve az a tény, hogy az ötletet rengeteg ország vásárolta meg. Köztük a magyarok is. A Neatorama.com összegyűjtötte, hogy mely országokban futott, és milyen életet élt.

Kezdjük kezdésképp az amerikaiakkal. Mint azt írtam, 1989-ben startolt a jenki változat. 259 epizódot élt meg, amit 11 évadba burkolva kaptunk meg. Voltak különkiadásos epizódok is, szám szerint 6 darab.

Bulgária:

A legfiatalabb tagnak tekinthetjük a Женени с деца в България (Zheneni s deca v Balgaria) címre hallgató projektjüket, hiszen 2012. március 26-án startolt. Mellesleg a pilot epizódja felkerült a Youtube-ra, amit az alábbi linken érhettek el. (Természetesen nem árt, némi nyelvtudás szükséges, legfőképp bolgár.)

Magyarország:

Ugye emlékeztek, hogy nekünk is volt Rém rendes családunk, ami Egy rém rendes család Budapesten címmel futott. A premierje: 2006. október 17-én volt, míg a fináléja: 2007. június 27-én. 26 részt élt meg, a Tv2 rendelte be és adta a 21 órási blokkba. A szereplők sorában: Szervét Tibor (Al Bundy), Bertalan Ágnes (Peggy), Jurics Adrián (Bud), Marsi Laura (Kelly), Sárközi József (Steve Rhoades) és Bacsa Ildikó (Marcy Rhoades) volt. Az alábbi Youtube csatornán megnézhetőek a részei.

Argentína:

2005-ben debütált az argentin változat, mely a Casados con Hijos címet hordozta. A forgatási helyszínül: Uruguay, Paraguay, és Peru szolgált. Mindössze 2 évadot élt meg (de 215 részről beszélünk!), bár eléggé fura időszakban adták. Ez annyit takar, hogy hétköznap délutánonként, 2 órától.

Chile:

Chile se maradt ki a sorból. Náluk is Casados con hijos címen futott. Náluk 35 perces részekről beszélhetünk. 2006. májusban startolt. 4. évadját 2008-ban fejezte be. 259 résszel szintén eléggé dagadt mércével rukkolt elő.

Kolumbia:

Meg se lepődjetek, másolta a chilei és az argentin címet, mert náluk is Casados con hijos-ként épült be a köztudatba, csak éppen a szereplőgárdában mások voltak jelen. Ők 2004-ben mutatták meg a nagyvilágnak a produkciójukat, ahol két évadot élt meg, ha jól olvasom.

Horvátország:

Több európai ország is belecsapott a feldolgozásba, leginkább kevesebb sikerrel. A horvátoknál Bracne Vode címen futott 2008 és 2009 között.

Németország

A németeknél se volt hosszabb élettartamú. 1993-ban volt terítéken náluk a téma, amikor is Hilfe, meine Familie spinnt címen futott. 26 részt élt meg. Nézettségéről sehol se írtak, de az epizódszámból ki lehet következtetni.

Lengyelország:

Talán a legszimpatikusabb szereplőgárdával ők rendelkeztek. Świat według Kiepskich címmel futott náluk. 1999 és 2005 között tűnt fel, hasonló epizódszámmal, mint az eredeti. A poén, hogy semmi újszerűség nem volt benne, egy az egyben másolták a jenki változatot.

Oroszország:

Az oroszoknál Schastlivy Vmeste címen érkezett, ami jenki fordítva Happy Together-t takar.

Spanyolország:

Matrimonio con hijos címmel futott 2006 és 2007 között.

Törökország:

2004-ben kezdték el adni Evli ve Çocuklu címmel.

 


free web stats