Are You There, Chelsea? – Pilot

 
Beküldte: tess 2012 May 7, 14:45-kor a(z) Are You There Chelsea?,Pilot témába.

Már jó néhányszor kifejtettem többek közt itt a blogon is, hogy odaát a tengerentúlon igen nagy lehet a kreatív pangás, elvégre az utóbbi években egyre inkább csak a szar felé tendálunk. Tisztelet a kivételnek persze. Aztán ott van még az az érdekes meglátás is, hogy évről évre minden csatorna hasonló formátummal támad, ami jelen állás szerint most a „szerencsétlen csaj új albérletet keres és ezáltal új életet is kezd” filozófián alapul. A gond pedig rendre ugyanaz, a készítők nem tanulnak a konkurensektől, sőt… Nagyon úgy fest, az NBC mid-season sitcomja is ebbe a kategóriába fog tartozni.

A történet állítólag Chelsea Handler (showman odaát az E!-n) 2008-as sikerkönyvén alapul, ami egy meglehetősen léha és parti orientált csaposról szól, aki hirtelenjében hinni kezd a vodkában. Vagyis az Úrban, de ő Vodkának hívja. Miután sikeresen szabadul az ittas vezetése miatt új életet próbál kezdeni, még ha ez elsőre nem is tűnik olyan evidens lépésnek.

A sorozattal az NBC újfent a női közönséget próbálja megnyerni, kérdés milyen hatásfokkal, elvégre a minőség bőven hagyott kivetnivalót maga után. Pedig a pilotot két tapasztalt író, Dottie Zicklin (Dharma & Greg) valamint Julie Ann Larson (The Drew Carey Show) jegyzi, míg a producerek közt továbbá helyet foglal még Tom Werner (The ’70s Show) és Mike Celements (The Life & Times of Tim). A jelek szerint ez semmit sem számít, elvégre a pilot szimplán unalmas és végletekig felszínes volt. A karakterek teljes mértékben a levegőben lógtak, nagyon nem is tudtak érdemben mit kezdeni velük. A poénok is jobbára megfáradtnak tűntek, arról nem is beszélve, hogy teljesen kiszámíthatóan követték egymást. Humorfaktor? Na, ezzel meg végkép nem számoljon senki!

Az egyedüli pozitív faktor (mert volt olyan?) tán a castingban keresendő, igaz elég mélyen megbújik. Laura Prepon (October Road, The ’70s Show) végre főszerepbe került, de sajnos sem a komikus, sem a drámai oldalát nem tudta kellőképpen megvillantani. Harsány volt meg ripacs, de emellett végletekig egyszerű és olcsó is. Ez a szerepkör tipikusan a korosodó színes bőrű nőknek áll jól, nem egy halvérű szőkének. Asszem ezzel mindent el is mondtam. Mellesleg maximálisan megértem a vezetést, hisz a pilotot újra forgatták, sőt jó pár arcot le is cseréltek benne. Nem is értem, hogy ezek után mi az isten vitte rá az NBC vezetőségét a berendelésre. Pár viszonylag elfogadhatóbb mellékszereplőn kívül, ugyanis abszolút életképtelen az egész koncepció. Mondjuk Lauren Lapkus abszurd játéka miatt abszolút nem bántam meg a pilot megtekintését.

Ettől függetlenül viszont egy újfent borzalmas, jobbára gyermekbetegségekben tipródó sitcom próbálkozást kaptunk. Le a kalappal azok előtt, akik kitartanak az évad végéig. Én lehet, nem leszek köztük.

This entry has a rating of 2

free web stats