Allen Gregory – Pilot

 
Beküldte: tess 2012 May 11, 14:25-kor a(z) Allen Gregory,Pilot témába.

Na, az ennyire megosztó, ám mégis egyedi sorozatok miatt lehet szeretni, no meg jobbára gyűlölni a FOX-ot. Elvégre kevés network csatorna vállalna ebbe ehhez hasonló kísérleti animációs sorozatot. Ja bocs, jelen kínálat szerint csak a FOX-on fut animációs sorozat fő műsoridőben. Amúgy az igazat megvallva nem értem, mi volt a vezetés célja ezzel a sorozattal, elvégre úgy nem illett bele a komplett animációs blokkba, ahogy volt.

Maga a sorozat egy nagymenő, önimádattól elvakult ficsúr 7-8 éves gyerekről Allen Gregory De Longpre-ről szól, akinek látszólag születése pillanatától körbenyalták a seggét. Meleg szülei legalábbis folyton ezt tették, de a gazdasági válság miatt kénytelenek a gyerektől megvonni a magánoktatást és a helyi általános iskolába járatni. Itt meg mind tudjuk, hogy mivel kell szembesülni: jönnek az első pofonok, az első szerelmek és az élet nagy kihívásai. Legalábbis mindaz, amit egy 7 éves gyerek annak tart.

Szó se róla a pilot érdekes volt, de aki a FOX alpárinak titulált humorbonbonjain edződött annak egy kissé furcsa lehetett ez a minőségi humor. Ebben pedig nagy szerepe volt az alkotó hármasnak, Jonah Hill-nek, Andrew Hogel-nek és Jarrad Paul-nak. Hármuk scripteje ugyanis szakított a csatorna eddigi formátumával, ami ha kissé elvontan is, de végül üdítően hatott. Elvégre nem minden nap kerül képernyőre egy nagyképű, koravénnek is nehezen nevezhető sznob 7 éves, aki komoly intellektuális poénokkal operál.

Amúgy a scriptről lerítt, hogy a készítők szándékosan szembevizelik a középszert. A monológok cseppet sem könnyedek, a humor forrását nem az alpári alaphelyzetek adják, hanem sokkal inkább az önirónia. Erre aztán csak rájátszik a nem mindennapi alaphelyzet, elvégre az általános iskolai képek is jobbára sarkítva szerepeltek, hogy a polgárpukkasztó mentalitást már ne is említsem. Hill és lelkes kompániája pont a diák és a debella igazgatónő „szerelmén” keresztül mutatta meg, hogy bizony lehet viszolygást kelteni kakis poénok nélkül is.

Azonban hiába a szokatlan koncepció, hiába Jonah Hill remek audió-vizuális érzéke, ha mégis hiányzik valami fontos összetevő. A pilot ugyanis jó volt a maga módján, de sajnos nem kiemelkedő, mint ahogy azt Allen Gregory sugallni próbálta. Hiányzik belőle az a fajta potenciál, ami kiemelkedő sorozattá avanzsálná, az amúgy is csak különcnek nevezhető próbálkozást. Folytatni normál esetben nem folytatnám, de mivel már kaszálták és csak 7 részes unaloműzőnek jól jön majd a sok Family Guy féle agyrombolás mellé.

This entry has a rating of 2.5

free web stats