Rég volt, de nem hős: Blade The Series

 
Beküldte: tess 2008 February 14, 19:16-kor a(z) Rég volt témába.

bladetheseries_promo1.jpgA szokásos netes surf túra közben rábukkantam egy furcsa Blade The Series dvd reklámra, ami igen csak felkeltette a figyelmem. Hogy miért? Mert a sorozat már kijött egyszer dvd-n.

Na de ne szaladjunk ennyire előre, mivel a sorozatot igen csak kevesen ismerik és bizony a cancel óta még kevesebben. Jöjjön tehát egy kis jól megérdemelt Blade móka, mert ugye mi is magasan tettünk a sorozatra.
A széria 2006 nyarán debütált a szókimondó kábelcsatornán a Spike Tv-n. Gondolom mondani se kell, hogy hatalmas hypeot kapott, ami cseppet sem volt véletlen. A kábeles mentalitás és a nyári sáv lehetővé tette az ultra brutalitást, amit csak tovább fokozott David S. Goyer jelenléte is. A pali nem egy remek mozihoz adta már tudását, köztük a Penge trilógiához is. A minőség persze ingadozott, de azért mindenki szerette Goyer papát, akinek a neve egyfajta garancia volt a sorozat sikerére. Arról meg már tényleg ne is beszéljünk, hogy a kreatív agyak közt volt Geoff Johns képregény-író. A hisztéria tehát adott volt a nyári kánikulában, ami végül is 2,5 milliós nézettséget hozott a Spike Tv-nek. Ez kábeles viszonylatban nem rossz, a Spike szempontjából meg rekord. A Pilot rész volt a csatorna legnézetettebb programja eddig.

Persze ahogy lenni szokott a túlzott hype miatt sokan nem azt kapták, amire számítottak. Sokan megfeledkeztek a nyers tényekről, sajnos mi is. A Spike Tv nem egy HBO, így a költségvetése véges. Vagy inkább gyér, ha pontosabbak akarunk lenni. A CGI borzalmas volt, a jelenetek is zsírszegények és hát Blade sem egy Wesley Snipes volt. Kirk „Stickey” Jones olyan kritikát kapott, amilyennel én utcára se mernék menni. Pedig az Over There-ben tényleg jó volt. A sorozat egyetlen reménysége Jill Wagner maradt, akit nyomtak is ezerrel. Hiába az eyecandy titulus valamire csak jó. Ezzel viszont elkövették azt a hibát, hogy a címszereplő Blade csak asszisztált a saját sorozatában. Na kb. itt hagytuk mi abba, meg még sokan mások is.

bladetheseries_promo2.jpg

Totál cancel ugye ritka a kábeles világban, így a sorozat szépen letudta az 1. évadját és ennyi. Drága is volt, meg nem is nézték. Pedig anno a Pilot részt még az iTunes-ról is csak úgy kapkodták. Hiába ha bukni kell, akkor hasaljunk legalább nagyot. De azt ne feledjük, hogy itt elsősorban a pénzhiány volt a bukta oka. Némi kompenzációs politika azért végbement azóta. A sorozat kijött dvd-n, sőt február 15-én kijön a vágatlan verzió is. Gyűjtőknek persze, amúgy meg plusz pénzlehúzás miatt. Aztán még ott van nagy kakukktojás, amire igen csak nehéz volt választ is találni. Ez pedig a Blade: House of Chthon. A stuff csak dvd-n jelent meg, de az istenért sem lehet semmi pontosat tudni róla. Az imdb.com nem is ismeri. Egyébként, ha hinni lehet a forrásoknak, akkor a dvd egy amolyan plusz réteg a rajongók bőréről, mivel szimplán csak a két részes Pilot-ot tartalmazza.Nos hát ez lenne a Blade The Series rövid, ám de tanulságos története. Kissé több pénzből és nevesebb arcokkal akár egy SCC kaliberű cuccot is össze lehetett volna hozni. Kábeles viszonylatban pedig ez a nézettség tuti garantált volna pár évadot. Nem így lett! Ettől függetlenül most megjött a kedvem a sorozat darálásához.


free web stats