Őket passzolta az ABC

 
Beküldte: Kanyecc 2012 May 16, 2:21-kor a(z) Pilottervek: 2012/13 témába.

(Tudom, az Fox-nak a passzolt pilotösszegzőivel lógok, de ami késik, az nem múlik csak… Az NBC belőlük nem kért 2012/13-ra.) Lefekvés elé (éjjeli baglyoknak) összeszedtem, hogy melyek azok az ötletek, amiket az ABC “lehúzott a WC-n”. Ez nem azt teszi, hogy majd később nem kerülhet elő, csak épp nem ütötték meg azt a mércét, amit ők felállítottak. Leírva is eléggé vicces, pláne elnézve a berendelt listájukat, illetve a most következőt. Akadt egy-két ígéretes, főként a drámák sorában. Reméljük újraforgatással újra életre kelhetnek és versenyezhetnek.

Tehát. Mennyire jól mutatott volna a Once Upon a Time mellett, vasárnap esténként 22 órakor a Beauty & the Beast. Nincs igazam? Megérintett továbbá a Dark Horse, mert a történetét nehéz elképzelni, látni kéne! Ott a Devious Maids, ami tulajdonképp jó helyen van ott, ahol van; de ugyanezt az 1985-ös években játszódó The Gilded Lilys-ről koránt se mondhatnám el. A szitkomok más tészta. Az ABC-nek van bőven, így ne csodálkozzunk, hogy mindössze 4-et kértek be a 10 közül. Talán a Prairie Dogs-ra neveztem volna be.

Kiemelném, hogy a Super City elvileg még nem passzolt, de azért itt emlegetjük.

Nézzük a listát, némi jelmagyarázattal előzőleg:

(CRTL) = író
(D) = rendező
(EP) = exec. producer
(BOOK) = könyv szolgálat alapul, és annak az írója

Drámák:
 • Americana
  Történet: egy legendás divattervező áll a középpontjában, annak családja és munkás élete – mindez szappanos kivitelezésben tálalnák elénk.
  Szereplők: Annabeth Gish, Anthony LaPaglia, Ashley Greene, Christine Adams, David Alpay, Emilie de Ravin, Ken Olin, Natalie Mendoza, Tiffany Hines.
  Készítők: Mark Gordon (EP), Michael Seitzman (CRTR/EP), Nicholas Pepper (EP), Phillip Noyce (EP/DIR – Pilot).
  Stúdió(k): ABC Studios · The Mark Gordon Company.
  Forgatási helyszín: New York
  SAG
 • Beauty and the Beast
  Történet: A Disney-mesére biztosan sokan emlékeztek. Annak lenne egy modern-kori feldolgozása a sorozatötlet, melyben egy gyönyörű hercegnő és egy titokzatos szörny kapcsolatára helyeződne a hangsúly, mindez fantasy formában. Ergo, egy fiatal gyönyörű hercegnő, és egy titokzatos szörny kapcsolatára helyeződne a hangsúly.
  Szereplők: Alan Dale, Chris Egan, Darius Campbell, F. Murray Abraham, Karen LeBlanc, Meegan Warner, Ruth Bradley, Wendy Crewson.
  Készítők: Gary Fleder (EP), Jonathan E. Steinberg (CRTR/EP), Mary Beth Basile (EP), Yves Simoneau (DIR – Pilot).
  Stúdió(k): ABC Studios · Mojo Films
  Forgatási helyszín: Vancouver
 • Dark Horse (aka.: Antichrist)
  Történet: egy fiatal asztrofizikus áll a középpontban, aki New Yorkban végzi tanulmányait és rájön, hogy valójában ő egy kiválasztott, akinek feladata legyőzni a gonosz erőket. – Mindez a 2012-es amerikai elnökválasztások időszakában játszódik.
  Szereplők: Gabriella Wilde, Laila Robins, Linus Roache, Martin Landau, Max Thieriot, Monique Gabriela Curnen, Yaya DaCosta.
  Készítők: Harald Kloser (CRTR/EP), Mark Gordon (EP), Roland Emmerich (CRTR/EP/DIR – Pilot)
  Stúdió(k): ABC Studios · The Mark Gordon Company.
  Forgatási helyszín: New York
  AFTRA
 • Devious Maids
  Történet: Az alapötlet nem a britektől, és nem az izraeliektől származik, hanem a mexikóiaktól. A középpontjában 4 darab szobalány, akik gazdag Beverly Hills-i családoknál dolgoznak, és fülelnek, de nagyon.
  Szereplők: Amir Talai, Ana Ortiz, Angelique Cabral, Brett Cullen, Brianna Brown, Dania Ramirez, Drew Van Acker, Edy Ganem, Grant Show, Judy Reyes, Mariana Klaveno, Rebecca Wisocky, Roselyn Sanchez, Susan Lucci, Tom Irwin.
  Készítők: David Lonner (EP), Eva Longoria (EP), John Mass (EP), Larry Shuman (EP), Marc Cherry (CRTR/EP), Michael Garcia (EP), Paul McGuigan (EP/DIR – Pilot), Paul Presburger (EP), Sabrina Wind (EP).
  Studió(k): ABC Studios · Cherry-Wind Productions · Televisa Internacional.
  Forgatási helyszín: Los Angeles
 • The Gilded Lilys
  Történet: 1985-öt írunk, amikor New York-ban megnyílik az első luxus szálloda. Hely és a közösség a mindennapi élete kerül a célkereszt alá, azon belül is: a szerelem, az ármány, a titok, az osztályharc és még jó sok más.
  Szereplők: Blythe Danner, Brían F. O’Byrne, Brigid Brannagh, John Barrowman, Madeline Zima, Matt Lauira, Matt Long, Maury Sterling, Sarah Bolger.
  Készítők: Betsy Beers (EP), Brian Kirk (DIR – Pilot), K.J. Steinberg (CRTR/EP), Shonda Rhimes (EP).
  Stúdió(k): ABC Studios · Shondaland Productions.
  Forgatási helyszín: Boston
  AFTRA
 • Gotham
  Történet: egy nyomozónő áll a középpontjában, aki egyik húzósabb ügye során felfedezi, hogy New York-nak egy teljesen másik világot, egy olyant, ahol a mágia jelen van, de az emberek nem tudnak erről.
  Szereplők: Barry Sloane, Brian Cox, Lennie James, Megan Ketch.
  Készítők: Erwin Stoff (EP), Francis Lawrence (DIR – Pilot), Michael Green (CRTR/EP).
  Stúdió(k): 20th Century Fox Television · 3 Arts Entertainment.
  Forgatási helyszín: New York
  AFTRA
 • Scruples
  Történet: a sztori alapját Judith Krantz regénye adja. Egy szexi szappanos történetet tálalnak elénk a ’70-es évek végéből, ahol nyomon követhetjük egy nőnek az életét, akinek férje meghalt, ő pedig a divat felé kezd el kacsintgatni – mindez Beverly Hills-ben.
  Szereplők: Boris Kodjoe, Chad Michael Murray, Claire Forlani, Gary Cole, Gilles Marini (vendégszerep), Jessica McNamee, Karine Vanasse, Mimi Rogers (vendégszerep), Noot Seear.
  Készítők: Annette Savitch (EP), Bob Brush (CRTR/EP), Judith Krantz (BOOK), Mel Harris (CRTR/EP), Michael Sucsy (DIR – Pilot), Natalie Portman (EP), Reece Pearson (EP), Tony Krantz (EP).
  Stúdió(k): Flame Ventures · Warner Bros. Television.
  Forgatási helyszín: Los Angeles
  SAG
Komédiák:
 • American Judy
  Történet: egy nagyvárosi nőről szól, aki férjével egy csendesebb, nyugodtabbnak tűnő kertvárosba költözik, ahol mostohagyermekek, anyós és az ex-férje borítja fel nyugodt életét, mellesleg utóbbi a város sheriffje.
  Szereplők: Elaine Hendrix, Erica Ash, Jadon Sand, Judy Greer, Ken Marino, Madison Lintz, Mimi Kennedy.
  Készítők: Beth McCarthy-Miller (DIR), David Gardner (EP), Deborah Kaplan (CRTR/EP), Harry Elfont (CRTR/EP), Judy Greer (CRTR/PROD), Paul Young (EP), Peter Principato (EP).
  Stúdió(k): ABC Studios, Principato ·Young Entertainment.
  Formátum: egykamerás
  Forgatási helyszín: Los Angeles
  AFTRA
 • Awesometown (aka. Dusty Goes to Awesometown (előzőleg: The New Normal))
  Történet: Néhány barát áll a középpontjába, akik elköltöznek megszokott városukból egy újba. A sztori egyikük „modernkori kapcsolatára” fókuszál még, mivel barátnőjével a nagytávolság ellenére is próbál együtt lenni.
  Szereplők: Amanda Crew, Ben Rappaport, Brett Gelman, Dennis Miller, James Earl, Nick Kocher.
  Készítők: Aaron Kaplan (EP), Adam Sztykiel (CRTR/CO-EP), Jesse Peretz (DIR – Pilot), Jonathan Fener (EP), Josh Bycel (EP), Sean Perrone (EP).
  Stúdió(k): 20th Television, Kaplan-Perrone Entertainment
  Formátum: egykamerás
  Forgatási helyszín: Los Angeles
  AFTRA
 • Counter Culture
  Történet: Három korban lévő nővérről szól, illetve a közöttük lévő kapcsolatról.
  Szereplők: Briga Heelan, Delta Burke, Doris Roberts, Ken Howard, Kerri Kenney, Luis Guzman, Margo Martindale.
  Készítők: Claudia Lonow (EP), Stephnie Weir (CRTR/EP), Ted Wass (DIR)
  Stúdió(k): Sony Pictures Television · ABC Studios
  Formátum: többkamerás
  Forgatási helyszín: Los Angeles
  AFTRA
 • The Family Trip
  Történet: A frissen házasodott Annie (Mandy Moore) és Ben kapja a középpontot, akiknek következő lépcsőfoka közös életüknek, hogy Annie szülővárosában egy új éttermet vezethetnek.
  Szereplők: Erinn Hayes, Eva LaRue (vendégszerep), James Pumphrey, Kurt Fuller, Majandra Delfino, Mandy Moore, Mike Castle, Nelson Franklin, Ravi Patel, Stockard Channing.
  Készítők: Becky Clements (EP), Bob Fisher (CRTR/EP), Jon Leshay (PROD), Marty Adelstein (EP), Shawn Levy (EP/DIR – Pilot), Stacy Traub (CRTR/EP).
  Studió: 20th Century Fox Television · 21 Laps-Adelstein Productions
  Forgatási helyszín: Los Angeles
  Formátum: egykamerás
 • The Manzanis
  Történet: egy szókimondó anyuka áll a középpontjában, aki gyermekeivel egy menő, ám elnyomott környékre költözik.
  Szereplők: Alyson Stoner, Armaan Juneja, Jared Abrahamson, Kirstie Alley, Michael Rispoli, Rhea Perlman, Robert Costanzo
  Készítők: Aaron Kaplan (EP), Dave Flebotte (CRTR/EP), Jason Weinberg (EP), JoAnn Alfano (EP), Marco Pennette (CRTR/EP), Scott Ellis (DIR – Pilot).
  Stúdió(k): ABC Studios · Brillstein Entertainment Partners.
  Forgatási helyszín: Los Angeles.
  Formátum: többkamerás
 • Only Fools and Horses
  Történet: alapjául a klasszikus brit komédia szolgált, melyben két testvér és egy nagyapa kap helyet, akik bármit megtesznek annak érdekében, hogy milliomosak legyenek. Legyen az bármilyen őrült ötlet.
  Szereplők: B.J. Bales, Christpher Lloyd, Dustin Ybarra, John Leguizamo, Wendi McLendon-Covey.
  Készítők: Brian Bradley (CRTR/EP), Steven Cragg (CRTR/EP), Ted Wass (DIR – Pilot).
  Stúdió(k): ABC Studios
  Formátum: többkamerás
  Forgatási helyszín: Los Angeles
  AFTRA
 • Prairie Dogs
  Történet: Neil, aki egy nagy, menő vállalat egyik alkalmazottja személyazonosság-lopás áldozatává válik. Mikor felfedezi, hogy a tolvaj mennyire jó életmódban él, amilyen ő sose fog talán, felveszi vele a kapcsolatot, hogy segítsen neki.
  Szereplők: Cary Elwes, Charlotte Newhouse, Dan Fogler, Dayo Okeniyi, Kal Penn, Michaela Watkins, Nick Zano.
  Készítők: Jackie Filgo (CRTR/EP), Jeff Filgo (CRTR/EP), Luke Greenfield (DIR – Pilot).
  Stúdió(k): ABC Studios
  Forgatási helyszín: Los Angeles
  Formátum: egykamerás
 • The Smart One
  Történet: egy okos és sikeres nő áll a középpontban, aki kevésbé okos, de egyre népszerűbb testvére mellett kezd el dolgozni, aki egykor szépségkirálynő volt, azonban most egy nagyváros polgármesternője.
  Szereplők: David Arquette, Jean Smart, Malin Akerman, Matt Oberg, Nestor Carbonell (vendégszereplő), Portia de Rossi, Stephanie Beatriz.
  Készítők: Don Todd (CRTR/EP), Ellen DeGeneres (EP), Lauren Corrao (EP), Michael Fresco (DIR – Pilot).
  Stúdió(k): Warner Bros. Television, A Very Good Production
  Formátum: egykamerás
  Forgatási helyszín: Los Angeles
  AFTRA
 • Super City
  Történet: új-zélandi sorozat adja az alapokat, melyben öt karakterről szólna, akik élete kereszteződik. – Csavarja, hogy ugyanaz a színész játssza ötűket.
  Szereplők: Madeleine Sami
  Készítők: Aaron Kaplan (EP), Carthew Neal (EP), Madeleine Sami (CRTR/EP), Taika Waititi (DIR – Pilot).
  Stúdió(k): ABC Studios · Fumes · Kapital Entertainment
  Formátum: egykamerás.
 • The Unprofessional
  Történet: középpontjában egy bizonyos: Hilary Pfeiffer-Dunne, aki évek óta egy testület vezetője, amikor szembe kell nézni életében a nagy változással, mikor meg kell találnia önmagát, hiszen két tinédzsernek az anyja.
  Szereplők: Aiden Potter, Greg Germann, Horatio Sanz, Mary McCormack, Mo Gaffney, Sabrina Carpenter, Zachary Gordon
  Készítők: Craig Zisk (DIR – Pilot) Kari Lizer (CRTR/EP).
  Stúdió(k): Warner Bros. Television, Kari’s Logo Here
  Forgatási helyszín: Los Angeles
  Formátum: többkamerás

free web stats